ICA
Linners
Sandby autoservice
Skånska energi
Linners
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Kommun

Published on augusti 4th, 2017 | by admin

0

Jazzkattsväng

I strålande sol går jag ner mot parken som ligger bakom ålderdomshemmet Fästan i Södra Sandby. Jag kan på avstånd höra en glad musikslinga spela. När jag kommer fram till den lilla scenen sitter det redan fullt med barn och vuxna på filtar och kuddar framför scenen. Där är barn i ca åldern 3-6 år och alla tittar på scenen med stora ögon. Även en avdelning på stinsens förskola har tagit sig till platsen.

Det är Sommarlund som är arrangörer till dagens evenemang i Södra Sandby. Dom har bjudit in SWING TARTURO som är en grupp på Fyra medlemmar, kommer ursprungligen från Göteborg. Tillsammans håller dom i familjekonserten JAZZKATTSVÄNG som varade i ca 45 minuter. Gruppen gör även vanliga spelningar och gitarristen berättar för mig efter showen att dom hållit på med familjeföreställningarna i ca 1,5- 2 år. Men hållit ihop som grupp i ca 7 år. Han berättar även för mig att dom spelar på olika ställen i Lund från den 2 augusti och höll på i ca 4 dagar, alltså som en miniturné i Lunds kommun. Bland annat har dom spelat i Stadsparken och ska spela i Veberöd.

Konserten innehåll sång, dans, lite steppdans och en mini teater som höll igång både vuxna och barn. Mitt i konserten dök även JazzFarmor upp och så letade dom efter deras försvunna potatisar. Det var en bra föreställning som aldrig tråkade ut och hela tiden hände nya saker som engagerade publiken. Exempelvis frågade dom vad man gjorde när någon var ledsen. Publiken fick svara och det blev många svar som bland annat en kram och medicin. Det gissades även vilka instrument som fanns på scenen och många barn var snabba och svarade rätt nästan direkt. I slutet av konserten lärdes spindeldansen ut som alla barn och vuxna sedan var med och dansa och sjöng till imse vimse spindel.

Samanfattningvis var det alltså bra stämning, härlig jazz musik och underbart väder! Tack till SWING TARTURO och Sommarlund som ville arrangera detta fina event där drygt 100 stycken va i publiken.

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  21sep - 28HeldagTräningsresa Kavros, Kreta, 21 - 28 sep

  21sep19:00Konsert på Trycket

  23sep10:00- 15:00Elbilsexpo

  Visa fler event
 • Woody Bygghandel
  sörgården
  ssaff
  Evashembageri
  hund O mera
  Symaprint
  Lawes
 • Ryttare & häst
  Nordsjö
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  smakerosak
 • Teknik & Design
  Sparbanken
  uasyd
  Åströms entreprenad
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  Tors Plåt
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • kropposjal
  Gardinateljen
  Radon
  Lindsjö Bokföring
  Gloriosa
  Allatidershudvård
  rauk o reko
  IBAB
  Gröna Kiosken
  Kattis klipp
  Insikt
  Salongprofilen
  PP mekanik
  Arborist
  Centrumgrillen
  Landins Blommor
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)