Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA

Kommun

Published on augusti 4th, 2017 | by admin

0

Jazzkattsväng

I strålande sol går jag ner mot parken som ligger bakom ålderdomshemmet Fästan i Södra Sandby. Jag kan på avstånd höra en glad musikslinga spela. När jag kommer fram till den lilla scenen sitter det redan fullt med barn och vuxna på filtar och kuddar framför scenen. Där är barn i ca åldern 3-6 år och alla tittar på scenen med stora ögon. Även en avdelning på stinsens förskola har tagit sig till platsen.

Det är Sommarlund som är arrangörer till dagens evenemang i Södra Sandby. Dom har bjudit in SWING TARTURO som är en grupp på Fyra medlemmar, kommer ursprungligen från Göteborg. Tillsammans håller dom i familjekonserten JAZZKATTSVÄNG som varade i ca 45 minuter. Gruppen gör även vanliga spelningar och gitarristen berättar för mig efter showen att dom hållit på med familjeföreställningarna i ca 1,5- 2 år. Men hållit ihop som grupp i ca 7 år. Han berättar även för mig att dom spelar på olika ställen i Lund från den 2 augusti och höll på i ca 4 dagar, alltså som en miniturné i Lunds kommun. Bland annat har dom spelat i Stadsparken och ska spela i Veberöd.

Konserten innehåll sång, dans, lite steppdans och en mini teater som höll igång både vuxna och barn. Mitt i konserten dök även JazzFarmor upp och så letade dom efter deras försvunna potatisar. Det var en bra föreställning som aldrig tråkade ut och hela tiden hände nya saker som engagerade publiken. Exempelvis frågade dom vad man gjorde när någon var ledsen. Publiken fick svara och det blev många svar som bland annat en kram och medicin. Det gissades även vilka instrument som fanns på scenen och många barn var snabba och svarade rätt nästan direkt. I slutet av konserten lärdes spindeldansen ut som alla barn och vuxna sedan var med och dansa och sjöng till imse vimse spindel.

Samanfattningvis var det alltså bra stämning, härlig jazz musik och underbart väder! Tack till SWING TARTURO och Sommarlund som ville arrangera detta fina event där drygt 100 stycken va i publiken.

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  19nov15:00Prova på Ashtanga yoga

  20nov08:30- 14:20Workshop på Killebäckskolan för 9:or.

  20nov10:30- 13:00Mobilbanken & Swish  

  Visa fler event
 • ssaff
  Lawes
  Evashembageri
  Woody Bygghandel
  Symaprint
  sörgården
 • Ryttare & häst
  smakerosak
  Ciklid
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  Teknik & Design
  Tors Plåt
  Sparbanken
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
 • IBAB
  rauk o reko
  Arborist
  Gloriosa
  Lindsjö Bokföring
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  Landins Blommor
  Radon
  kropposjal
  Centrumgrillen
  Salongprofilen
  UpsideDown
  hund O mera
  Kattis klipp
  PP mekanik
  Insikt
 • Gilla oss gärna :)