ICA
Skånska energi
Linners
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Linners

Föreningar

Published on september 12th, 2017 | by admin

0

Öppet hus på Scoutgården

Glada barn och en doft av eld slår emot en när man närmar sig Södra Sandby Scoutgård. I söndags den 10 September var det nämligen öppet hus för att visa upp sin förening och visa vad en scout brukar hitta på.

Det första jag ser när jag kliver in på området är maskoten Sune på 4 år. Sune är kårens alldeles egna maskot och har en egen specialsydd scarf. Jag fick även chansen att ställa lite frågor till en av scoutledarna.

Hur blir man scout?

Det är väldigt enkelt. Det är nästan bara att dyka upp och det finns även möjlighet att prova på för att först se om det passar en själv. Det finns grupper för alla åldrar och tider när de olika grupperna träffas finns på scouternas hemsida, http://sandby.scout.se.

Vad gör man en vanlig dag som scout?

Varje träff börjar alltid med en samling. Där tänder man en lykta och pratar allmänt med varandra om vad som hänt sen sist. Därefter brukar dagarna se olika ut beroende på vad som är planerat. Till exempel har den mesta av tiden denna veckan gått ut på att surrat inför öppna huset. Men annars brukar det vara matlagning, lära känna naturen, sjukvård, olika eldteknik. För de äldre är även knivteknik och yxa inkluderat men för att använda en kniv krävs det ett knivmärke. Sedan är det även populärt att samla på sig olika märken under tiden som scout.

Brukar ni ha läger eller vandra? 

Varje termin har varje kår ett kårläger som brukar vara fredag till söndag ifall det inte är långhelg. Sedan brukar även varje grupp ha minst en hajk med övernattning, då brukar man vandra, paddla kanot mm. Lite baserat efter ålder och intresse i gruppen. På sommaren är det det stora populära Jamboreelägret som även är internationellt. Denna sommaren var det en vecka och ca 20 stycken ifrån Södra Sandby deltog på lägret, dock är lägerålder baserat med minimum ålder på 10 år. Ledaren lägger även till att de alltid försöker vara ute så mycket som möjligt.

Varför har ni valt att ha ett öppet hus?

Anledning till att de har valt att ha öppet är framförallt för att självklart få in nya medlemmar. Men även för att synas och att scouterna ska få visa upp sig och ha roligt tillsammans.

Vad har ni för kommande aktiviteter på gång?

Scouterna är delaktiga i julmarknaden som är en årlig marknad i Södra Sandby. Sedan är det även det populära fackeltåget som julavslutning.

Jag vandrar vidare på det öppna huset och får både smaka hemmagjorda krabbelurer, se på en hemmagjord karusell, poppa popcorn över öppen eld, linbana mm. Det springer runt barn i olika åldrar huller om buller som verkligen älskar aktiviteterna. Avslutningsvis träffar jag även på tre scouter som jag frågade vad de tyckte är det roligaste med att vara scout, svaren blev; najs, kul att vara ute i skogen och att samarbeta. De hade varit scouter i ett, två och 7/8 år.

 

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  21sep - 28HeldagTräningsresa Kavros, Kreta, 21 - 28 sep

  21sep19:00Konsert på Trycket

  23sep10:00- 15:00Elbilsexpo

  Visa fler event
 • Symaprint
  Evashembageri
  hund O mera
  Woody Bygghandel
  sörgården
  Lawes
  ssaff
 • Ciklid
  smakerosak
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  Ryttare & häst
  Gåiskor
 • Sparbanken
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
  uasyd
  Teknik & Design
  Åströms entreprenad
  Tors Plåt
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • Landins Blommor
  Gardinateljen
  UpsideDown
  Salongprofilen
  Radon
  Allatidershudvård
  PP mekanik
  Insikt
  IBAB
  Kattis klipp
  kropposjal
  rauk o reko
  Arborist
  Gröna Kiosken
  Centrumgrillen
  Lindsjö Bokföring
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)