ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Natur

Published on september 11th, 2016 | by admin

0

Rundvandring i Skrylle

Höstens första gemensamma rundvandring gick av stapeln i söndags. Detta är eventet för Dig som gillar att rundvandra i Skåne efter Karin Hoffmanns böcker. Tanken är att alla, som annars rundvandrar på egen hand, skall kunna träffas på en bestämd plats och tid några ggr/år. Snöra på ett par väl ingångna dojor, ta med matsäck ett glatt humör och aktuell rundvandringsguide. Boken kan lånas på bibliotek eller köpas på plats.

Utgångspunkten denna söndag, 11/9 var naturum Skrylle. Speciellt inbjudna var Friluftsfrämjandets medlemmar.

Dagens rundvandring finns dokumenterad i ”rundvandringar Romeleåsen”, nr 8-10 km. Vandringen lovar omväxlande och vacker natur längs Romeleåsens nordostsluttning. Terrängen är oregelbundet kuperad med markerade höjder. Fäladsmarken i Måryd utgör en liten rest av den mer omfattande betesmark som förr täckte delar av Romeleåsen. I bokskogspatierna förekommer den sällsynta, krökta och vridna vresboken. En bäck mynnar i den övre av fyra anlagda dammar, Boijsens dammar, där röd näckros har inplanterats. Avslutningsvis passeras Skryllesjön.

Rapport från strövtåget:

Ett glatt gäng på drygt 40 personer drog iväg i en spridd formation. På en rundvandring skall man alltid gå i sin egen takt. Karin leder inte vandringarna, Var och en får själv ta ansvar för vandringsäventyret och alla hjälps åt med vägbeskrivningen. Samtliga medvandrare höll dock ett förvånansvärt högt tempo trots sensommarens värmebölja. Vid Boijsens dammar strålade vi samman för en gemensam paus i gröngräset. De röda näckrosorna stod fortfarande i blom. Därefter besteg vi Måkullsbacken i en ganska samlad trupp, njöt av den vida blicken, rundade fyra dammar och besteg till sist Boks backe. Allt som allt blev det en pangdag i trevligt sällskap och strålande väder. Nästa gemensamma, kostnadsfria rundvandring blir på Balsberget, Fjälkestad strax norr om Kristianstad. Strövtåget är 12,5 km (kort runda 6 km) och finns beskrivet i ”rundvandringar rofyllda platser, nr 26”. Välkommen åter hälsar stigfinnare Karin

Mer info: www.rundvandringar.se       https://www.facebook.com/groups/316736606445/

k2 k3 k4


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • Lawes
  ssaff
  Woody Bygghandel
  Evashembageri
  sörgården
 • Ciklid
  Nordsjö
  smakerosak
  Apoteket
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Gåiskor
 • Björkelund
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Teknik & Design
  Sparbanken
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
 • rauk o reko
  PP mekanik
  Landins Blommor
  Radon
  kropposjal
  Salongprofilen
  hund O mera
  UpsideDown
  Arborist
  Centrumgrillen
  Thells
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  IBAB
  Gloriosa
  Insikt
 • Gilla oss gärna :)