Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Hästar

Published on juni 30th, 2018 | by admin

0

Flyinge Kungsgård

Det är mycket som händer och har hänt på Flyinge Kungsgård den senaste tiden. Det är nästan alltid full aktivitet på gården även fast inte allt står på deras hemsida. Det har bland annat varit uttagning till unghäst VM 2018 i dressyr under tisdagen den 26 Juni. Uttagningen till unghäst VM har pågått under en längre tid där Svenska Ridsportförbundet skickar 4 hästar i varje ålder från 5 år till sju år. Alltså är det 12 unghästar som åker till Ermelo den 2 augusti för att representera Sverige. Från början var det 8 hästar i varje kategori och till tisdagens uttagning återstod bara 5 i varje ålder.

 

En häst som är med i uttagningen för unghäst VM är Darin (SWB) som är född i Södra Sandby på Stall Sönnervång. Det är Annica Wahlman som står bakom den nya stjärnan och är själv uppfödare och ägare till hästen. Darin är 5 år och är en av de 5 kvarstående 5 åringar som kan få åka till Ermelo senare i sommar. Efter i tisdags kommer förbundet plocka bort en häst och sedan är det klart vilka hästar som ska få åka. Ryttaren som rider och utbildar Darin heter Michelle Nilsson och tävlar för Flyinge hästsportsförening. Michelle har ridit Darin sedan han var 3 år och Annica berättar själv att hon valde just Michelle för att hon gillade sättet Michelle red och tog hand om hästarna. Helt enkelt gott horsemanship. Men även eftersom Annica har känt Michelles och hennes familj ett tag. Så Annica valde att låta en ung talang få chansen att rida en häst med kapacitet att gå dem större klasserna.

 

Domaren i Flyinge under tisdagsmorgonen har bara gott att säga om Darin och Michelles uppvisning. Han berömmer speciellt att Michelle inte pressar hästen mer än hon behöver utan låter Darin va som han är och istället utnyttjar hans starka sidor. Men Michelle får även mycket beröm över hur hon berömmer hästen och rättar till fel. När Michelle ridit klart sitt program får hon själv säga några ord i mikrofonen vilket mest är beröm till Darin över att han kändes väldigt avslappnad och fin. Michelle själv är nöjd med ritten även fast det var lite små missar. Hon tycker det känns väldigt häftigt att sitta på en häst som har kapaciteten att gå unghäst VM. Hela dagen fortsatte på samma sätt som för Michelle och Darin, först får ryttaren rida runt på banan för att bekanta hästen med miljön. Sedan får ekipaget visa upp ett dressyrprogram för domaren och sist pratar både ryttaren och domaren så publiken hör och ryttaren kan även få lite små tips av domaren.

 

Men det är inte bara dressyr som har hänt på Flyinge. För fjärde året i rad var det också dags för internationella voltigetävlingarna som arrangerades av SVEA Voltige. Och speciellt för detta året var även att det ingick en Nations cup. Tävligen i Flyinge var en av tre voltigetävlingar i världen som håller 4 stjärnig klass. Tävlingen pågick mellan den 21 juni och avslutades den 24 juni och med i startfältet var ett starkt utbud av voltigörer från Europa, Australien och USA. Tävlingen var även för många kval infrö VM i Tryon senare i sommar. Hela den svenska eliten fanns på plats som alla regerande svenska mästare i lag och individuellt. I FEI Nationscup var det lag Sweden 2 som tog första platsen där Marie Li Korse, Ella Filippa Velander och Team Svea var med i.

 

Under hela sommaren kommer Flyinge hålla sommarkurser på Flyinges skolhästar, mer information om det finns på hemsidan flyinge.se. Nästa stora kommande evenemang är Saab Grand Prix och går i stapeln den 27-30 september.

/Alice Petersson

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juli

  25jul13:30- 15:30Prova på basket

  25jul17:00- 21:00Sommarkvällar för ungdomar

  29julHeldagSommarhäng på Södra Sandby friluftsbad

  Visa fler event
 • Lawes
  ssaff
  Evashembageri
  sörgården
 • Ciklid
  Gåiskor
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  JH Reklam
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • hund O mera
  Insikt
  Gloriosa
  Landins Blommor
  rauk o reko
  Teknik & Design
  UpsideDown
  Radon
  IBAB
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Thells
  Gardinateljen
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)