Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice

Hästar

Published on juni 30th, 2018 | by admin

0

Flyinge Kungsgård

Det är mycket som händer och har hänt på Flyinge Kungsgård den senaste tiden. Det är nästan alltid full aktivitet på gården även fast inte allt står på deras hemsida. Det har bland annat varit uttagning till unghäst VM 2018 i dressyr under tisdagen den 26 Juni. Uttagningen till unghäst VM har pågått under en längre tid där Svenska Ridsportförbundet skickar 4 hästar i varje ålder från 5 år till sju år. Alltså är det 12 unghästar som åker till Ermelo den 2 augusti för att representera Sverige. Från början var det 8 hästar i varje kategori och till tisdagens uttagning återstod bara 5 i varje ålder.

 

En häst som är med i uttagningen för unghäst VM är Darin (SWB) som är född i Södra Sandby på Stall Sönnervång. Det är Annica Wahlman som står bakom den nya stjärnan och är själv uppfödare och ägare till hästen. Darin är 5 år och är en av de 5 kvarstående 5 åringar som kan få åka till Ermelo senare i sommar. Efter i tisdags kommer förbundet plocka bort en häst och sedan är det klart vilka hästar som ska få åka. Ryttaren som rider och utbildar Darin heter Michelle Nilsson och tävlar för Flyinge hästsportsförening. Michelle har ridit Darin sedan han var 3 år och Annica berättar själv att hon valde just Michelle för att hon gillade sättet Michelle red och tog hand om hästarna. Helt enkelt gott horsemanship. Men även eftersom Annica har känt Michelles och hennes familj ett tag. Så Annica valde att låta en ung talang få chansen att rida en häst med kapacitet att gå dem större klasserna.

 

Domaren i Flyinge under tisdagsmorgonen har bara gott att säga om Darin och Michelles uppvisning. Han berömmer speciellt att Michelle inte pressar hästen mer än hon behöver utan låter Darin va som han är och istället utnyttjar hans starka sidor. Men Michelle får även mycket beröm över hur hon berömmer hästen och rättar till fel. När Michelle ridit klart sitt program får hon själv säga några ord i mikrofonen vilket mest är beröm till Darin över att han kändes väldigt avslappnad och fin. Michelle själv är nöjd med ritten även fast det var lite små missar. Hon tycker det känns väldigt häftigt att sitta på en häst som har kapaciteten att gå unghäst VM. Hela dagen fortsatte på samma sätt som för Michelle och Darin, först får ryttaren rida runt på banan för att bekanta hästen med miljön. Sedan får ekipaget visa upp ett dressyrprogram för domaren och sist pratar både ryttaren och domaren så publiken hör och ryttaren kan även få lite små tips av domaren.

 

Men det är inte bara dressyr som har hänt på Flyinge. För fjärde året i rad var det också dags för internationella voltigetävlingarna som arrangerades av SVEA Voltige. Och speciellt för detta året var även att det ingick en Nations cup. Tävligen i Flyinge var en av tre voltigetävlingar i världen som håller 4 stjärnig klass. Tävlingen pågick mellan den 21 juni och avslutades den 24 juni och med i startfältet var ett starkt utbud av voltigörer från Europa, Australien och USA. Tävlingen var även för många kval infrö VM i Tryon senare i sommar. Hela den svenska eliten fanns på plats som alla regerande svenska mästare i lag och individuellt. I FEI Nationscup var det lag Sweden 2 som tog första platsen där Marie Li Korse, Ella Filippa Velander och Team Svea var med i.

 

Under hela sommaren kommer Flyinge hålla sommarkurser på Flyinges skolhästar, mer information om det finns på hemsidan flyinge.se. Nästa stora kommande evenemang är Saab Grand Prix och går i stapeln den 27-30 september.

/Alice Petersson

 


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
  • mars

    Inga event

  • Stenugn
    Veberöds städ
    ICA
  • Gåiskor
    Ciklid
  • Södra Sandby församling
    eb blommor
  • Hälsocenter
    Sprattelgubben
    Lasses
    smakerosak
    Hund
    Qvists Glasmästeri
  • PP mekanik
    Gardinateljen
    Gröna Kiosken
    IBAB
  • Gilla oss gärna :)