Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA

Föreningar

Published on september 24th, 2016 | by admin

0

Amerikansk fotboll

Vädret bjöd på en blå himmel och sol när Lundamästerskapet U15 i Amerikansk Fotboll gick av stapeln. Matchen invigdes med Nationalsång. Lund har endast två lag, Lunds Vikings och Södra Sandby. Gästerna Lunds Vikings tog hem segern på Sandbyvallen efter ett tufft motstånd från Södra Sandby. Lunds Vikings har både träning dubbelt så många dagar i veckan samt tränat längre, ändå bjöd Södra Sandby på ett tufft motstånd. 

Första halvleken var det Lund som hade övertaget men Sandbys försvar var inte att leka med. I andra halvlekens början var det Sandby som hade övertaget, dom gjorde en touchdown som ledde till extra poäng chans. Från att ha legat under med 7-16 tog dom comeback och visade att Sandby leker man inte runt med. I slutet tog Lund över ledningen och vann tillslut med 30-20. Trots hårda slag och tacklingar på planen var det glada rop och gemenskap efter matchen. Att stå i en ring enade tillsamman beskriver ganska bra hur man ska avsluta, trots att ett lag vinner och ett förlorar är glädjen för sporten densamma.

” Det är skönt att man inte behöver vara rädd om folk, närkontakten och att slamra i skydden”

– Instämde Jonathan Johansson och Lucas Jelmlin efter matchen som tränat amerikansk fotboll sedan starten i Sandby.

Det var Magnus Blixt som tillsammans med skolan rektor bjöd in Lunds Vikings att ha en träning i Amerikansk fotboll på en idrottslektion på Killebäckskolan. Magnus hade själv varit med och startat upp Lunds vikings så det blev hans gamla lagkompisar som kom och introducerade sporten för eleverna. Magnus vill utveckla sporten i Sandby med ett tjejlag. Intresset finns men det är ingen som riktigt vågar komma ner och träna. Men samtidigt vill han inte konkurrera ut fotbollen och innebandyn som också tränas i Byn.

Dagens match tyckte Magnus var bra och att Defense, som är försvaret, gjorde ett väldigt bra jobb. På offense, när laget har bollen, så var det många nya men dom gjorde ett väldigt bra jobb för att inte ha tränat så många gånger. Han är väldigt nöjd med matchen.

Södra Sandby´s amerikanska fotbolls lag är ett skollag på Killebäckskolan och tränar en dag i veckan under våren och hösten. Det är gratis att vara med, all utrustning finns att låna förutom ett tandskydd som finns att köpa för 20kr. Sporten har tränat sedan april detta året och det är ett stort intresse främst bland killarna men även hos tjejer! Magnus nästa önskan är att Killebäckskolan ska bli klar med sin nya logga så kläder, maskot och färger kan bli klara. Så vi kan få mer skolkänsla!

Träningarna hålls tisdagar 17,30-19,30 på 7m planerna på Killebäckskolan. Skydd finns att låna vid ”gamla gymet” innan träning. Tjejer och killar 11-17 år är välkomna! 

Fem Snabba om Sporten!

1, Största sporten i USA

2, Kallas många gånger för football eller tackle football

3, Det är en lagsport som spelas 7-mannar eller 11-mannar

4, Amerikansk fotboll är ingen kontaktsport utan en kollisionssport, därav den rigorösa hjälmen och de kraftiga axelskydden.

5, Amerikansk fotboll kom till Sverige på 1970-talet och den första klubben bildades 1982.

/Alice Petersson

am1 am2

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • oktober

  19okt13:00Öppet Hus i Garaget, Byahuset

  22okt10:00Filmvisning för 1-3 åringar

  23okt10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • ssaff
  Lawes
  Evashembageri
 • Nordsjö
  Ciklid
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Gåiskor
 • Länsförsäkringar
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Hund
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • Radon
  Gloriosa
  Teknik & Design
  Gröna Kiosken
  rauk o reko
  UpsideDown
  Gardinateljen
  Thells
  PP mekanik
  Insikt
  IBAB
  Landins Blommor
  kropposjal
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)