folktandvården
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes
folktandvården

Folket

Published on december 12th, 2018 | by admin

0

Avslutning på skrivkurs

Det var glada miner när seniorernas skrivkurs “plats för att skriva” hade avslutning. I bibliotekets lokaler bjöds deltagarna på tårta och kaffe, dagen till ära. Deltagarna, bestående av fem damer i pensionsåldern, summerade kursen och alla var mycket nöjda. En av kvinnorna, Bodil, berättar att hon uppskattat den trevliga stämningen som rått bland damerna vid kurstillfällena och tycker det varit intressant att höra om andra levnadsöden.  

Projektet ”Plats för att skriva” initierades av samordnaren Johan Kindeberg vid Träffpunkt Södra Sandby och bibliotekarien Göran Staf på Södra Sandby bibliotek efter önskemål från seniorer i byn. Skrivkursen började i oktober och sedan dess har de träffats tillsammans med skriv-coachen Peter Sommerstein vid sex tillfällen. “Det har varit en stund som man längtat efter” säger Bodil.

Till varje gång har deltagarna fått i uppgift att skriva en text till nästa möte. När de sedan träffats har de läst upp sina texter för varandra, något som både varit utvecklande och inspirerande. Peter Sommerstein har kommit med respons och konstruktiv kritik som väckt nya tankar hos kursdeltagarna.

Flera av damerna har haft jobb som inneburit skrivande, men har slutat uttrycka sig i skrift när de slutat arbeta. De instämmer alla i att kursen hjälpt dem att komma igång med skrivandet, men även stärkt deras självförtroende. En av deltagarna, Silvia, berättar att hon tyckt om att känna press på sig för att börja skriva “Man behöver en spark i baken!” medger Silvia.

Även om skrivkursen är slut fortsätter några av deltagarna att skriva på sina texter. Britt har   har skrivit om sin mamma och utgått från hennes dagbok i sina tolkningar.

Skrivarkursen har varit ett samarbete mellan Träffpunkten Södra Sandby och bibliotek Södra Sandby, den har finansierats av Sparbanksstiftelsen Finn. Om det blir några fler kurser är fortfarande ovisst, men damerna var rörande överens om att de skulle medverka ifall något sådant skulle erbjudas.

/Fanny 

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  10dec10:00Filmvisning för 1-3 åringar

  11decHeldagJulspel

  11dec10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • Evashembageri
  ICA
  Kompas
  ssaff
 • Ciklid
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  smakerosak
 • JH Reklam
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
 • Insikt
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  hund O mera
  Teknik & Design
  Radon
  Gloriosa
  IBAB
  UpsideDown
  Gardinateljen
  kropposjal
  Landins Blommor
  PP mekanik
  Thells
 • Gilla oss gärna :)