Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Företag

Published on maj 6th, 2018 | by admin

0

Bild & Ram

In på en liten gräsväg bland träden ligger den nyöppnade butiken Sandhaga Bild och Ram. Benny Andersen köpte tillsammans med sin sambo den lilla gula gården för fyra år sedan. De hela började med renovering trots att både vänner och familj avrådde från köpet. Men med mycket slit och hårt arbete blev gården som den är idag.

För ca 3 år sedan kände Benny Sandhaga att han ville ta sitt liv i egna händer och bestämde sig för att starta en egen verkstad. Delen där dagens butik och verkstad ligger har tagit totalt 2 år att renovera och sedan 1 år bara att göra butiken som den är idag. Det är Benny som renoverat och gjort allt själv. Det hela började med att han på sitt tidigare jobb fick chansen att lära sig rama in tavlor och han hade sedan tidigare ett stort fotointresse. Detta ledde till att han valde att starta en enskild firma med just inramning av allt från konstverk, fotografier mm. Tack vare sitt fotointresse har han kunskapen om bildkomposition, färger och har enkelt att se helheten. Själva verksamheten drog igång i mars och det finns ingen liknande verksamhet i närheten vilket gör honom ensam utan konkurrens. På långsikt är målet att kunna leva på företaget.

När vi kommer in på uppfarten till butiken är det första vi ser två vita staket med ett välkomnande och skylten Sandhaga Bild och Ram. Benny möter upp oss direkt och solen lyser starkt. På gården finns det även hästar som när vi kommer tittar på oss med öronen framåt. Benny leder in oss i butiksdelen som direkt ger en hemtrevlig känsla med gammal stil. Han berättar för oss att målet är att kunderna ska känna sig hemma och i lugn och ro därför kunna bestämma sig för vilka ramar som passar bäst till motivet. Han har valt att hålla stilen gammaldags genom att bland annat ha träpaneler längs vägarna. Det står också en gammal soffa och braskamin i rummet. För att fylla ut rummet har han valt att låta amatörer och yrkeskonstnärer få hänga upp sin konst. Det blir som ett litet konstgalleri på samma gång. De åren han fick erfarenhet av att jobba med inramning fick han även en känsla om hur han ville jobba och hur arbetsgången skulle se ut. Därför är rummet där han tillverkar ramarna designade exakt efter hans önskemål och han har byggt det så det ska passa honom bäst.

Benny köper själv in allt material och gör allt från grunden. Han köper dock färdiga lister men han kapar och slipar av dem till rätt storlek själv. Han har valt att ha ett litet sortiment hemma men det finns mängder att beställa hem av från leverantörerna. Han märker även vilken ram som går åt mest och beställer lite extra av det. Men han har valt att begränsa sig lite i utbudet. När han tillverkar en ram är första steget att kapa listen som kunden valt. Det gör han enkelt med en fotdriven maskin. Sedan går han vidare och spikar ihop ramen med en luftmaskin. Sedan till att putsa och kapa glaset. När han monterar gäller det att vara noggrann för att få bort damm eller smuts. Det är även därför man kan kalla ramtillverkning ett riktigt hantverk. Men han tycker även att det är ett roligt hantverk att göra eftersom man får se mycket olika slags konst och saker. Den största förfrågan han fått in har varit en person som undrade ifall det skulle gå och rama in en brudklänning, ”kunden har inte kommit tillbaka ännu dock” säger Benny med en glad ton. Totalt sätt tar det ca 45 minuter att göra en inramning och de snabbaste momenten är att kapa medan det som tar längs tid är att putsa. För Benny är tänket alltid att kunden ser allt vilket gör att han måste vara väldigt noggrann. Det ska vara ordentligt gjort och även baksidan ska vara snygg.

Förutom att det ska se snyggt ut har kunden också börjat ställa mer krav på kvalité mm. Därför är alla passepartout av syrefritt papper för att det inte ska påverka bilden. Det finns även med olika typer av glas att välja mellan med olika kvalité. Det Benny tycker är roligast är inte vad kunden kommer in med utan vilket förbättring av motivet kunden lämnar med. Han tycker om att se en kund gå ifrån nöjd med sin nya inramning eftersom det kan lyfta hela motivet. Eftersom verksamheten klassas som heminredning finns det även framtidsplaner på andra liknande saker, tex rumsavdelningar och insynsskydd men även 3d inramningar. Mer vill han inte avslöja.

Det kommer även att lanseras en riktigt bra hemsida när Benny blir nöjd med den. Men den är på g. Just nu finns han främst på Facebook under namnet ”Sandhaga Bild och Ram”.

/Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  25jun10:00- 15:00Fiska med sportfiskarna!

  25jun12:00- 16:00Sommarhäng på Killebäck

  25jun20:00- 21:00Goodnight sun (musik)

  Visa fler event
 • ssaff
  sörgården
  Evashembageri
  Lawes
 • smakerosak
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  JH Reklam
  Tors Plåt
 • Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
 • UpsideDown
  Landins Blommor
  Teknik & Design
  PP mekanik
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Insikt
  Gardinateljen
  Thells
  IBAB
  Radon
  hund O mera
  Gloriosa
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)