Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Hästar

Published on oktober 5th, 2018 | by admin

0

Breeders Trophy

I det plötsliga kalla och ruggiga höstvädret slår Flyinge istället upp sina dörrar för årliga Breeders Trophy. Tävlingen är för de allra bästa unghästarna uppfödda i Sverige. För att komma till finalveckan har det varit kvaltävlingar runt om i landet. Anledningen till varför Swede Horse väljer att arrangera tävlingsformen är att bidra till rätt grundutbildning av unga hästar. Men de ser även en anledning till att samtidigt stärka samarbetet mellan sporten och avelsarbetet med den svenska varmblodiga ridhästar som också kallas SWB. Många hästar som tidigare deltagit i Breeders Trophy tävlas idag framgångsrikt på internationella tävlingar. Den totala prissumman som delas ut är 767 000 kr.

Veckan inleds med ett sista kval innan finalerna går i slutet av veckan. På lördagen går finalerna i dressyr och på söndagen är det final för hopphästarna. Nytt för i år är även att största huvuddelen av breeders för fälttävlan är belagt i Flyinge.

Under fredagskvällen hålls den årliga Elitfölauktionen för SWB föl. Arrangemanget har genom åren förbättrats och utvecklats till att bli mer framgångsrik och därav lockat flera internationella köpare. Arrangemangen lockar även till en stor publik. Två andra populära punkter i dagsprogrammet är test ridning av bland annat engelska dressyr drottningen Charlotte Dujardin i dressyren och världsmästaren och OS-guldmedaljören Jeroen Dubbeldam.

Annat som kan vara intressant som också händer under veckan är tränarutbildning, SWB domarträff, SWB medlemsutbildning och utdelning av Gunnar Henrikssons minnesfond till ung-SWB-medlem. Ung-SWB har även en träff under lördagen där bland annat Läktarguidning och lunchföreläsning för Emmy De Jeu står på schemat!

För de som inte har möjlighet att uppleva tävlingarna på plats i Flyinge sänds det från hela veckan på equisport.tv eller på Clip My Horse. Det är enkelt att parkera och biljetter finns att köpa hos Tickster. Passa på att njut av Svensk hästavel på topp och bli full av inspiration.

/Alice Petersson

Hingsten Springbank II VH vann torsdagskvällens bedömningen i dressyr med hela 93% och med en 10 som helhetsintryck. I bakgrunden ser ni domarna som bedömer hästarna.

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  21jan15:30- 16:30Bokfika för barn

  23jan10:00Föräldrafika

  23jan11:00Språkcafé

  Visa fler event
 • Lawes
  sörgården
  Evashembageri
  ssaff
 • smakerosak
  Ciklid
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Apoteket
  Gåiskor
 • Länsförsäkringar
  Björkelund
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
 • Hund
  Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Gröna Kiosken
  Radon
  IBAB
  PP mekanik
  kropposjal
  Thells
  hund O mera
  Insikt
  Landins Blommor
  rauk o reko
  Gloriosa
  Teknik & Design
  UpsideDown
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)