ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Föreningar

Published on maj 21st, 2018 | by admin

0

Bygdegårdens dag

För några veckor sedan var vi och hälsade på Norra Ugglarps Bygdegård och då var man i full show med renoveringar. Gården skulle rustas upp ordentligt och på plats fanns ett 20-tal arbetare som spenderade både många timmar och dagar hårt arbetandes. Många av dem äger en andel i gården men vissa arbetade helt ideellt för att kunna återställa gårdens forna glans. Att göra gården glänsande lyckades de definitivt med. Bland annat toaletterna har fått sig en fullständig uppgradering och väggarna helt ny färg. Mycket arbete har också lagts ner på det ögat inte når. När vi kom på besök grävdes det och i köket var det också full rulle, något man som besökare lätt kanske missar nu i efterhand.

För att fira det välgjorda arbetet och färdigställandet av bygdegården firade man med kalas den 20 maj. Man festade till det ordentligt med live-musik från bland annat Skånska visor. Bilar från alla möjliga år stod fint uppställda på den grusade parkeringen, däribland min favorit; en gammal brandbil från Malmö. Det var även möjligt att åka en tur i släpet efter en traktor, vilket uppskattas högt av barnfamiljerna. Den hungriga kunde köpa sig en tockakorv från tockafarmen eller ta sig bland annat en bit morotskaka och kaffe där inne. Detta kunde avnjutas bland konstutställningar och silversmide från Björnstorpsgruppen. Det blev med andra ord en riktigt lyckad dag, med många besökare som fyllde både parkeringar och lokal. Dessutom lyxades det till med fantastiskt väder – det är inte många bygdegårdar som kan klara av det!

Norra Ugglarps Bygdegård erbjuder lokaler för diverse evenemang och går jättebra att hyra. Gården tar 149 gäster och ligger i närheten av Björnstorp.

/Linn Malmgren


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  27jun10:00- 10:40Trumattack

  28jun13:00- 15:00Lär dig korpmagi och att smyga som en räv

  29jun13:00- 15:00Vilda ätliga växter

 • Lawes
  Evashembageri
  ssaff
  Woody Bygghandel
  sörgården
 • Ryttare & häst
  smakerosak
  Nordsjö
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Apoteket
  Gåiskor
  sprifarbiken
 • Södra Sandby församling
  Björkelund
  Teknik & Design
  Sparbanken
  JH Reklam
  Tors Plåt
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
 • PP mekanik
  hund O mera
  Thells
  Gröna Kiosken
  Radon
  IBAB
  rauk o reko
  Insikt
  Salongprofilen
  Arborist
  kropposjal
  Gloriosa
  Landins Blommor
  Gardinateljen
  Centrumgrillen
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)