ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Föreningar

Published on maj 21st, 2018 | by admin

0

Bygdegårdens dag

För några veckor sedan var vi och hälsade på Norra Ugglarps Bygdegård och då var man i full show med renoveringar. Gården skulle rustas upp ordentligt och på plats fanns ett 20-tal arbetare som spenderade både många timmar och dagar hårt arbetandes. Många av dem äger en andel i gården men vissa arbetade helt ideellt för att kunna återställa gårdens forna glans. Att göra gården glänsande lyckades de definitivt med. Bland annat toaletterna har fått sig en fullständig uppgradering och väggarna helt ny färg. Mycket arbete har också lagts ner på det ögat inte når. När vi kom på besök grävdes det och i köket var det också full rulle, något man som besökare lätt kanske missar nu i efterhand.

För att fira det välgjorda arbetet och färdigställandet av bygdegården firade man med kalas den 20 maj. Man festade till det ordentligt med live-musik från bland annat Skånska visor. Bilar från alla möjliga år stod fint uppställda på den grusade parkeringen, däribland min favorit; en gammal brandbil från Malmö. Det var även möjligt att åka en tur i släpet efter en traktor, vilket uppskattas högt av barnfamiljerna. Den hungriga kunde köpa sig en tockakorv från tockafarmen eller ta sig bland annat en bit morotskaka och kaffe där inne. Detta kunde avnjutas bland konstutställningar och silversmide från Björnstorpsgruppen. Det blev med andra ord en riktigt lyckad dag, med många besökare som fyllde både parkeringar och lokal. Dessutom lyxades det till med fantastiskt väder – det är inte många bygdegårdar som kan klara av det!

Norra Ugglarps Bygdegård erbjuder lokaler för diverse evenemang och går jättebra att hyra. Gården tar 149 gäster och ligger i närheten av Björnstorp.

/Linn Malmgren


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • oktober

  22okt18:30FC Rosengård - Piteå FC

  25okt14:00Torsdagscafé i församlingshemmet

  25okt14:00Torsdagscafé - Träffpunkten

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  ssaff
  sörgården
 • Nordsjö
  Sprattelgubben
  Ciklid
  smakerosak
  sprifarbiken
  Apoteket
  Gåiskor
 • Teknik & Design
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Björkelund
  Sparbanken
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • Thells
  rauk o reko
  Insikt
  IBAB
  UpsideDown
  PP mekanik
  Centrumgrillen
  kropposjal
  Salongprofilen
  Radon
  Gröna Kiosken
  Landins Blommor
  hund O mera
  Gloriosa
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)