ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Föreningar

Published on mars 21st, 2018 | by admin

0

Kommun träffar bygderådet

Igår hade vi ett väldigt trevligt besök av kommun! Det var 6 representanter för sommar och vinterlund, tekniska förvaltning med Lunds näringslivs och turismchef Per Persson i spetsen.

Det var ett första besök med bygderådet för att börja titta på praktiska frågor. Bygderådet är helt enkelt alla byarnas olika representanter samlade under ett tak för att gemensamt hjälpas åt att lösa bygdens problem och se på möjligheter. Att skapa nätverk så att alla som bor i byarna kan vara med och påverka. Närdemokrati helt enkelt.

Med på mötet var Genarps företagsgrupp och byalag, Södra Sandby företagarförening, Veberöds företagarförening och byaråd. Uppgiften nu är att sätta en början på ett råd där alla lokala aktörer som vill vara med att utveckla byarna kommer att kunna vara med. Att ha en samlad strategi för bygden, kan vi bara ha om vi själva diskuterar fram vad vi själva i byarna vill. Inte bara några få utan alla ska ha möjlighet att påverka. När vi vet detta själva… är det mycket lättare för vår kommun att lyssna och agera än om det kommer 14 olika viljor.

Det blev ett belysande möte helt klart. Vi såg mer vad som som finns för möjligheter som till exempel att det finns avsatta pengar som är lätta att söka för evenemang mm. Vi fick också en större förståelse för varandra olika möjligheter och viljor. En bra grund till beslut som en majoritet kan stå bakom. Julbelysning, vinter och sommarlund var några av frågorna som var uppe. Vinterlund kommer att öka på sina aktiviteter i byarna. Sommarlund kommer att återigen köra ett program där ca en femtedel av eventen ska ligga i byarna. Ja… diskussionerna var många och möjligheten att kunna skapa ett samarbete som är nära och reellt… tog ett klart steg framåt!

Alla ni som vill vara med och engagera er, så är de olika byarnas företagarförening, byaråd mfl, en väldigt bra start.

Vi återkommer givetvis snart med mer information om framsteg som görs och vi hoppas även kunna lägga upp sådant som omröstningar om vad byborna själva vill ska prioriteras, så att verkligen alla får vara med och påverka.

/ Jan Malmgren


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  26apr09:30Filmvisning

  28apr10:00- 14:00Insamling loppor - Scouterna

  30apr19:00Valborg

 • Evashembageri
  Woody Bygghandel
  Lawes
  ssaff
  sörgården
 • smakerosak
  Ciklid
  Ryttare & häst
  Apoteket
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  Gåiskor
  Nordsjö
 • Björkelund
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  Teknik & Design
  JH Reklam
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • kropposjal
  PP mekanik
  Salongprofilen
  Insikt
  UpsideDown
  Landins Blommor
  rauk o reko
  Gardinateljen
  IBAB
  hund O mera
  Arborist
  Gröna Kiosken
  Thells
  Gloriosa
  Radon
  Centrumgrillen
 • Gilla oss gärna :)