ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Företag

Published on november 1st, 2018 | by admin

0

Bygg ett datorspel på biblioteket

I strålande sol och nästan vårliknande väder svänger jag upp till bibliotekets portar. Innanför väntar ett behagligt klimat och i ett litet kvadratiskt rum väntar 3 ungdomar på att dagens barn som ska delta i höstlovs aktiviteten ska droppa in. Hemkodat heter företaget som är nystartat av Non i somras och bedriver workshops i Scratch för barn.

Gruppen på 5 barn  delas snabbt in utifrån erfarenhet och Alexander tar hand om nybörjarna medan Ella börjar prata med dem med lite erfarenhet. 

Non berättar för mig att hemkodat är ett företag som håller till främst i Lund. Han själv kan ej programmera, men gillar tanken att kunna. Han vill kunna hjälpa andra att lära sig programmera i tidig ålder eftersom han själv inte kan det men programmering är en viktig del av dagens samhälle. Non bestämde sig att kontakta kommunen och företaget startade sommaren 2018. Företaget samarbetar med Lov i Lund vilket ger möjligheten för barnen att delta i workshopen gratis. Företaget har nu 9 anställda som består av ungdomar som vill undervisa yngre. Med sig på dagens workshop har Non med sig Alexander på 18 år och Ella på 16 år. Totalt sätt är verksamheten i hela lund och just denna torsdagen hålles det workshops i 3 andra kommuner samtidigt. Workshopen inriktar sig till barn mellan 7-14 år men de flesta brukar vara runt 10-12 år eftersom det är där intresset är störst. Non vill fånga barnens intresse så tidigt som möjligt för att kunna hinna utvecklas så mycket som möjligt. Just nu är det bara scratch som undervisas eftersom alla har möjligheten att förstå och kunna delta i kursen.

Non tog själva kontakt med biblioteket i Södra Sandby och undrade om dem fick komma. Biblioteket tyckte det va kul och va glada att det kommer aktiviteter ute på landsbygden och inte bara är storstadsbaserat.

Kolla gärna in deras facebooksida HÄR

/ Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • mars

  22mar - 24HeldagÖppet hus med Upside Down

  23mar15:00Musikcafé

  26mar10:00Filmvisning för barn

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  sörgården
  ssaff
 • Nordsjö
  Ciklid
  Apoteket
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Gåiskor
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Björkelund
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • rauk o reko
  IBAB
  Teknik & Design
  hund O mera
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Thells
  Landins Blommor
  PP mekanik
  Radon
  UpsideDown
  Insikt
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)