Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Hästar

Published on januari 24th, 2018 | by admin

0

DUS Skånes Ungdomsdag

DUS Skånes Ungdomsdag den 21 januari 2018 var den 10:e i ordningen. Dagen gick ut på att visa ridsportens bredd och ge alla ungdomar, oavsett ekonomisk situation, möjlighet att ta del av ridsport i världsklass. Dagen bestod av clinics och uppvisningar, allt för att sprida kunskap och inspirera.

Dagen var unik i sitt slag då den anordnas helt av ideella krafter och alla deltagare ställde upp ideellt vilket är ett sätt för dem att visa vad man med gemensamma krafter kan åstadkomma.

Till DUS Skånes ungdomsdag 2018 kom det ingen mindre än Paulinda Friberg, Pontus Hugosson och Lisen Bratt Fredricson.

Paulinda Friberg är uppvuxen utan häst bakgrund och bedriver idag sin hästverksamhet utanför Flyinge. På clinicen hade hon med sin elev som red sin unghäst. Paulinda pratade bland annat om vikten att förberedda sin häst så bra som möjligt för kommande uppgifter. Bland annat visade Paulinda upp hur hon och hennes elev brukar träna på byten i galoppen där hennes häst är svag. Det brukar räcka med 3-4 byten och sedan gör man något annat, allt för att inte tråka ut hästen.

Det är fullsatta läktare när Polisrytteritet håller sin clinic om hur de brukar träna hästarna för ett liv som polishäst. Bland annat tar dem upp att de aldrig visar ”faran” för hästen utan ställer hästen från det som är läskigt och ryttaren lutar sig sedan mot faran. En annan sak som de tar upp är att när hästarna ska gå igenom eller över något obehagligt brukar ryttarna luta sig väldigt mycket bakåt vilket ger en signal till hästarna att det bara finns framåt att gå.

Under förmiddagen visade även distansryttarna upp hur ett distanslopp brukar gå till med groomcheck, veterinär kontroll och flygande groomcheck. Distansritt innebär att ryttare tillsammans med sina hästar rider längre sträcker på allt från 15km till 80km.

Totalt hölls 5 clinics, 3 uppvisningar och 1 duellkörning under dagen. På plats fanns även representanter från hipgolgigymnasiet och Sveriges ridgymnasium för de som var intresserade att gå gymnasium med inriktning häst. Båda linjerna erbjuder boende på Flyinge och har sin verksamhet på Flyinge kungsgård.

Men under helgen var det inte bara ungdomsdag på fFyinge utan dagen innan var det nämligen en fullsatt läktare på clinic för ingen mindre än Ingrid Klimke som är en välmeriterad hopp, fälttävlan och dressyr ryttare. På clinicen fick alla Ingrids specialgrenar plats och hon pratade om hur hon brukar träna hästarna i alla åldrar.

 

Klara Schön har av Skånes ridsportförbunds ungdomssektion utsetts till årets ungdomsledare. Årets ungdomssektion 2017 gick till Trällekilla Ridklubb! 

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • februari

  5feb - 3marHeldagUtställning pärlplattor

  22feb11:00Bokcafé

  22feb11:00- 15:00Skridsko i ishallen - sportlov

  Visa fler event
 • ssaff
  Lawes
  Woody Bygghandel
  Evashembageri
  sörgården
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  Nordsjö
  Ryttare & häst
  Gåiskor
  smakerosak
 • Teknik & Design
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Sparbanken
  Björkelund
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • Insikt
  kropposjal
  Centrumgrillen
  hund O mera
  Landins Blommor
  Salongprofilen
  Gardinateljen
  Thells
  Gloriosa
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  IBAB
  Radon
  rauk o reko
  Arborist
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)