ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Föreningar

Published on oktober 11th, 2017 | by admin

0

Engagemang, sammanhållning och idrottsglädje – möt byns innebandytjejer

Att Södra Sandby är en by fylld av aktiva barn och ungdomar är det nog få som har missat. Två av dessa unga idrottssjälar, Moa och Emilia, fick jag chansen att prata med i förra veckan. Tillsammans med många andra kompisar från Killebäckskolan spelar de innebandy i Lunds IBK och förra fredagen fick de allihop chansen att åka till Göteborg tillsammans med Fritids Sandby för att kolla på när storlagen Pixbo och Linköping spelade match.

Redan vid kvart i åtta på fredagsmorgonen samlades tjejerna för att ta bussen upp mot Göteborg. Väl framme vid Wallenstamhallen några timmar senare träffade de Ida Sundberg, Pixbos lagkapten. Ida är, precis som tjejerna, uppvuxen i Södra Sandby och utgör en stor inspirationskälla för många av dem. Tillsammans med henne satt de därför sedan en bra stund i omklädningsrummet och pratade om vägen från hembyn till ett av Sveriges största innebandylag. Moa berättar att Ida blev erbjuden en plats på RIG, Riksinnebandygymnasiet, i Umeå som femtonåring. Efter mycket om och men tog hon den vilket visade sig vara rätt val; de följande tre åren blev nämligen några av de bästa i hennes liv. Både Emilia och Moa berättar drömskt om sina egna innebandydrömmar och medger att RIG finns med bland dem.

Efter det inspirerande mötet med Ida bar det av mot Göteborgs innerstad där de till och med hann åka lite karuseller på Liseberg. Framåt eftermiddagen fick de sedan skynda sig tillbaka till Wallenstamhallen för att hinna i tid till den stundande matchen mellan Pixbo och Linköping. De var mycket förväntansfulla, dels skulle de ju få se Ida spela men även i Linköping finner vi en gammal sandbytjej; Lisa Katla. Moa och Emilia berättar att det var jättekul att träffa Lisa, som tidigare varit deras tränare, igen och att matchen var väldigt spännande. De verkar nöjda och berättar vidare om hur de efter matchen fick chans att prata med både Lisa och Ida innan de tog bussen hem mot Södra Sandby igen.

Emilia och Moa har spelat innebandy sedan 2009. Idag är de upp emot tjugofem stycken i laget, flickor 03/04, och de berättar gång på gång under vårt samtal om hur kul de har tillsammans. ”Vi har väldigt bra sammanhållning i laget, man kan gå fram och prata med vem som helst” säger Moa och Emilia instämmer. På frågan om varför svarar de att det nog beror mycket på alla cuper de har varit på, till exempel Gothia, men också på att de går i skolan tillsammans och därför även träffas mycket utanför innebandyn. ”Det är nog bara två eller tre tjejer i vår klass som inte spelar innebandy” säger Emilia. Till följd av det stora intresset som visat sig finnas i årskursen har tjejerna försökt driva skolan till att införa en innebandyprofil. Som det ser ut nu finns det enbart profiler inriktade på fotboll och musik, men om intresset för innebandy håller i sig och växer hoppas de kunna lyfta även denna sport. Jag, som gick på en hel del lagsporter som liten, blir nästan lite avundsjuk på Emilia, Moa och deras kompisar. Precis som de påpekade för laggemenskapen med sig väldigt mycket roligt.

Ifall man vill testa på att spela innebandy i byn är man varmt välkommen. IBK Lund har många av sina träningar i Killebäckshallen. Där tränar Emilias och Moas lag varje tisdag och torsdag klockan sju. Men även en del andra lag har sina träningar i Södra Sandby, såsom t.ex P10 och F09. Om man är intresserad av att börja, eller bara vill testa på en gång eller två, kan man finna all information på IBK Lunds hemsida, den hittar du HÄR!

/Emmy Odeskog

 

 

 

 

 

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  24jan13:00- 14:00Språkcafé

  25jan09:30Filmvisning

  25jan12:30- 13:30Linners Mat - Träffpunkten

  Visa fler event
 • sörgården
  Woody Bygghandel
  Lawes
  ssaff
  Evashembageri
 • smakerosak
  Ciklid
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Ryttare & häst
  Gåiskor
 • Sparbanken
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  Teknik & Design
  Tors Plåt
  JH Reklam
 • Hund
  KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • Salongprofilen
  kropposjal
  Gloriosa
  Centrumgrillen
  Landins Blommor
  IBAB
  hund O mera
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  Radon
  Arborist
  Thells
  PP mekanik
  rauk o reko
  Insikt
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)