Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Föreningar

Published on oktober 11th, 2017 | by admin

0

Engagemang, sammanhållning och idrottsglädje – möt byns innebandytjejer

Att Södra Sandby är en by fylld av aktiva barn och ungdomar är det nog få som har missat. Två av dessa unga idrottssjälar, Moa och Emilia, fick jag chansen att prata med i förra veckan. Tillsammans med många andra kompisar från Killebäckskolan spelar de innebandy i Lunds IBK och förra fredagen fick de allihop chansen att åka till Göteborg tillsammans med Fritids Sandby för att kolla på när storlagen Pixbo och Linköping spelade match.

Redan vid kvart i åtta på fredagsmorgonen samlades tjejerna för att ta bussen upp mot Göteborg. Väl framme vid Wallenstamhallen några timmar senare träffade de Ida Sundberg, Pixbos lagkapten. Ida är, precis som tjejerna, uppvuxen i Södra Sandby och utgör en stor inspirationskälla för många av dem. Tillsammans med henne satt de därför sedan en bra stund i omklädningsrummet och pratade om vägen från hembyn till ett av Sveriges största innebandylag. Moa berättar att Ida blev erbjuden en plats på RIG, Riksinnebandygymnasiet, i Umeå som femtonåring. Efter mycket om och men tog hon den vilket visade sig vara rätt val; de följande tre åren blev nämligen några av de bästa i hennes liv. Både Emilia och Moa berättar drömskt om sina egna innebandydrömmar och medger att RIG finns med bland dem.

Efter det inspirerande mötet med Ida bar det av mot Göteborgs innerstad där de till och med hann åka lite karuseller på Liseberg. Framåt eftermiddagen fick de sedan skynda sig tillbaka till Wallenstamhallen för att hinna i tid till den stundande matchen mellan Pixbo och Linköping. De var mycket förväntansfulla, dels skulle de ju få se Ida spela men även i Linköping finner vi en gammal sandbytjej; Lisa Katla. Moa och Emilia berättar att det var jättekul att träffa Lisa, som tidigare varit deras tränare, igen och att matchen var väldigt spännande. De verkar nöjda och berättar vidare om hur de efter matchen fick chans att prata med både Lisa och Ida innan de tog bussen hem mot Södra Sandby igen.

Emilia och Moa har spelat innebandy sedan 2009. Idag är de upp emot tjugofem stycken i laget, flickor 03/04, och de berättar gång på gång under vårt samtal om hur kul de har tillsammans. ”Vi har väldigt bra sammanhållning i laget, man kan gå fram och prata med vem som helst” säger Moa och Emilia instämmer. På frågan om varför svarar de att det nog beror mycket på alla cuper de har varit på, till exempel Gothia, men också på att de går i skolan tillsammans och därför även träffas mycket utanför innebandyn. ”Det är nog bara två eller tre tjejer i vår klass som inte spelar innebandy” säger Emilia. Till följd av det stora intresset som visat sig finnas i årskursen har tjejerna försökt driva skolan till att införa en innebandyprofil. Som det ser ut nu finns det enbart profiler inriktade på fotboll och musik, men om intresset för innebandy håller i sig och växer hoppas de kunna lyfta även denna sport. Jag, som gick på en hel del lagsporter som liten, blir nästan lite avundsjuk på Emilia, Moa och deras kompisar. Precis som de påpekade för laggemenskapen med sig väldigt mycket roligt.

Ifall man vill testa på att spela innebandy i byn är man varmt välkommen. IBK Lund har många av sina träningar i Killebäckshallen. Där tränar Emilias och Moas lag varje tisdag och torsdag klockan sju. Men även en del andra lag har sina träningar i Södra Sandby, såsom t.ex P10 och F09. Om man är intresserad av att börja, eller bara vill testa på en gång eller två, kan man finna all information på IBK Lunds hemsida, den hittar du HÄR!

/Emmy Odeskog

 

 

 

 

 

 

 

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  27aug15:00Italienskt språkcafé

  28aug11:00Språkcafé

 • ssaff
  Evashembageri
  sörgården
  Lawes
 • Gåiskor
  Nordsjö
  smakerosak
  Ciklid
  Sprattelgubben
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  Sparbanken
  Länsförsäkringar
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  KB Bilservice
 • Teknik & Design
  PP mekanik
  Radon
  Insikt
  kropposjal
  Gloriosa
  Gardinateljen
  Landins Blommor
  rauk o reko
  hund O mera
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Thells
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)