Skånska energi
folktandvården
Sandby autoservice
Sandby autoservice
folktandvården
Skånska energi

Kyrkan

Published on december 16th, 2016 | by admin

0

Ett julspel en mörk kväll

När jag är på väg till kyrkan ser jag den stora fullmånen lyssna klart i den helt molnfria kvällen. Det är isande kallt och jag längtar tills jag kommer in i kyrkan och värmen. Jag är väldigt spänd på att få se julspelet nu i äldre dagar. Det är nämligen så att de har hållit på med julspelet runt lucia och jul varje år i 15 års tid. Jag var där när jag var liten och gick på dagis varje år så länge jag kan minnas. Därför känns det lite extra spännande att få sitta på bänken, lyssna och se sång samt skådespeleri.

De i kyrkan berättar för mig att de har hållit på i 15 års tid. Men varje år är inte samma föreställning. En gång har det handlat mer om tomten, ett annat år har det handlat om hur värdshus värdinnas syn på hela berättelsen och någon annan gång ifrån fårahedarnas syn. Men grundsagan är alltid den samma. Att Josef och Maria föder Jesus i ett stall, det kommer många och vill se det mystiskt magiska barnet i krubban.

Så när jag kliver in i kyrkan och allt ser ut som det för mig alltid sätt ut blir jag väldigt glad. I mitt bakhuvud kommer jag ihåg stallet som alltid byggs upp framme vid altaret, ängeln som talar, Maria och Josefs väg mot Bethlehem där Maria behöver föda på vägen. Jag kommer ihåg värdshusvärdinnan och alla andra människor som inte kan lämna ut en rum för Maria. Jag kommer ihåg åsnan som Maria får rida på och även stallet där hon föder. Så det kändes så underbart mysigt att få sitta där i bänken igen. Låtsas att man var 5 år gammal igen och kolla på julspelet. Denna gång ifrån åsnans perspektiv. Som jag är van vid att se det ifrån.

Det var fullt på raderna i kyrkan onsdagskvällen den 14 december. Folk har vallfärdat till kyrkan för att få uppleva julstämningen som kommer med julspelet som spelas så underbart. Där var blandande åldrar allt ifrån små barn till pensionärer. Även en lite skara ifrån nästa års konfirmations grupp var samlad. Det var sammanfattat en väldigt mysig, varm och härlig kväll. Med mycket julstämning där sista delen bestod av ett medley med lite gamla jullåtar som att alla höll i varsitt ljus.

Jag har även fotat väldigt mycket ifrån kvällen så se det gärna här nedan. Nästa år är du välkommen att uppleva föreställningen med egna ögon.

/ Alice Petersson

j1 j2 j3 j4 j5 j6 j7 j8 j9 j10 j11 j13 j14 j15

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  20nov10:00Föräldrafika

  20nov11:00Språkcafé

  20nov14:30- 17:30After föris

  Visa fler event
 • Kompas
  ICA
  Evashembageri
  Lawes
  ssaff
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  smakerosak
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  UpsideDown
  kropposjal
  Thells
  Gloriosa
  hund O mera
  Insikt
  PP mekanik
  Radon
  Landins Blommor
  IBAB
  rauk o reko
  Teknik & Design
 • Gilla oss gärna :)