ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Kommun

Published on mars 3rd, 2018 | by admin

0

Fältgruppen – hjälper våra ungdomar

Fältgruppen i Lund har som uppdrag att skapa goda kontakter till kommunens ungdomar, ge dem en meningsfull fritid, förbättra deras villkor och helt enkelt bara finnas till, samtidigt som de driver ett förebyggande arbete mot att ungdomar och barn ska hamna snett. Målet är att öka tryggheten i samhället och skapa positiva sammanhang för ungdomar de möter. Det är ett arbete som bygger på frivillig kontakt, där en vuxen finns närvarande för de ungdomar som önskar. Du kan möta någon från fältgruppen på ställen som skolgården, fritidsgårdar, på gatan, på nätet och på andra ställen ungdomar vanligtvis hänger.

Fältgruppen i Lund innefattar 6 personer som ser till att ungdomarna i Lund och byarna har det bra. Vi såg dem på torsdagens skridskodisco till exempel, i blåa jackor med kommunens logga. Ola och Micke, som ni ser ovan på bilden berättade glatt om sitt arbete för oss. Man är alltid välkomna att gå fram och prata med dem, något som uppmuntras och som sedan hjälper dem i deras fältarbete. Desto bättre kontakt dem har till invånarna, desto lättare är det för en ungdom att sträcka ut en hand och be om hjälp när det sedan behövs.

Om du är i behov av någon att prata med, framförallt om du är mellan åldrarna 12-16, kan du chatta med fältgruppen online. Där kan du bland annat få hjälp med vem du ska vända dig till om du har ett problem och inte själv vet. Självklart är du anonym, så tveka inte att höra av dig om du behöver, eller rekommendera chatten till någon annan. Du klickar här, så når du deras chattsida. Chatten är öppen tisdagar-torsdagar mellan 15-20. Du kan också nå fältgruppen via telefon. Från och med idag har dessutom fältgruppen sin egna sektion hos oss på veberod.nu och södrasandby.com under vår kommunsida HÄR.

Vi är alltid djupt tacksamma över dem som hjälper till och gör våra byar tryggare.

/Linn Malmgren


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  30maj13:00- 14:00Språkcafé

 • Evashembageri
  ssaff
  Woody Bygghandel
  sörgården
  Lawes
 • Ryttare & häst
  Gåiskor
  smakerosak
  Ciklid
  sprifarbiken
  Apoteket
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • Tors Plåt
  JH Reklam
  Sparbanken
  Södra Sandby församling
  Teknik & Design
  Björkelund
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  KB Bilservice
 • Gardinateljen
  PP mekanik
  rauk o reko
  Insikt
  Landins Blommor
  IBAB
  Arborist
  Centrumgrillen
  hund O mera
  kropposjal
  Radon
  Thells
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Salongprofilen
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)