ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA

Kommun

Published on mars 28th, 2018 | by admin

0

Fästans nylagade mat

Vi tar ett kliv in i Fästans lokal, där träffar doften av nylagad mat oss. Till höger hittar vi direkt restaurangen. Vid en av väggarna står maten uppdukad – dagens rätt var kött, potatis och sås samt sallad och efterrätt med kaffe. Runt borden sitter seniorerna och avnjuter sin måltid. Vi går runt och pratar med dem.

Träffpunkt Södra Sandby för seniorer är en öppen mötesplats som i första hand vänder sig till seniorer. Här kan man umgås över en kopp kaffe, delta i olika aktiviteter samt driva egna intressen och önskemål. Det är även här restaurangen befinner sig. Varje dag mellan 12.00–13.30 serveras lunch, för ett bra pris. Med bidrag från Lunds kommun har priserna sänkts till en kostnad som gör det möjligt för alla pensionärer att ha råd till att äta där. En lunch kostar endast 41kr med kort eller kupongutbetalning – ett kuponghäfte med 10 st kuponger kostar 410kr – eller betalar du 54kr med kontanter.

Vi tar oss runt i restaurangen och samtalar med gästerna. Alla vi pratar med talar om för oss att de är mycket nöjda med den mat som serveras. Stor variation och vällagade rätter kan man alltid räkna med, en god efterrätt och kaffe är bonus många uppskattar. Det är dock inte bara maten som lockar seniorerna till Fästans restaurang, utan umgänget dem finner där. Personalen hyllades av gästerna. De är till stor hjälp till dem som inte kan ta mat själva och har god kontakt med alla.

När vi pratade med personalen sa de att de tyckte allt funkade bra, men att de gärna skulle vilja ha fler gäster. I Södra Sandby bor det ungefär 500 pensionärer, berättar en i personalen, men, undrar hon, var är de?

Fästans restaurang erbjuder dig som pensionär en billig lunch och gott umgänge. På Backgatan 15, Södra Sandby, hittar du hit.

/Thea Kindblom och Ylva Sundström

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • februari

  18feb09:00- 12:00Prova på att spela schack

  18feb10:30Sportlov -Superdag

  19feb10:00- 15:00Sportlov - Kul i Killebäckshallen

  Visa fler event
 • ssaff
  sörgården
  Lawes
  Evashembageri
 • Nordsjö
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  Ciklid
  Apoteket
 • Tors Plåt
  Björkelund
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
  Sparbanken
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • UpsideDown
  PP mekanik
  Insikt
  Teknik & Design
  Gröna Kiosken
  Thells
  Gloriosa
  Gardinateljen
  kropposjal
  Landins Blommor
  IBAB
  rauk o reko
  Radon
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)