Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Hästar

Published on juli 18th, 2018 | by admin

0

Flyinge HSK ryttare briljerar på falsterboveckan

Många av Flyinge hästsportklubbs ryttare är just nu nere och tävlar i Falsterbo. Just nu pågår nämligen Falsterbo Horse Show som är en stor internationell hästtävling i både dressyr och hoppning och mycket mer. Falsterbo horse show varar från den 7 Juli till den 15 Juli och samlar många från hela världen. Bland annat kommer det 861 hästar för att tävla på dem fina banorna och inför fullsatt publik. Under de 5 första dagarna är det alltid fri läktarplats och nationella tävlingarna. Från torsdag kostar det läktarplats och inträde men då börjar även de internationella tävlingarna där världsstjärnor kommer från hela världen för att rida.

En ryttare som tävlar för Flyinge HSK är Yvonne Österholm. Hon har med sig fyra hästar för att tävla. Vi möter upp Yvonne snabbt när hon precis ridit sin 4 åring. Yvonne är lite stressad eftersom hon antagligen ska in på prisutdelning om bara några minuter men hon tar ändå sig tiden att prata med oss. Själv berömmer hon sin 4 åring som gick super bra och de ligger tvåa när vi pratade. Ekipaget slutade sedan på en tredjeplats i Folksam open 4-åriga kvalet. Yvonne rider och tävlar dressyr. Hon driver egen verksamhet som är belägen i Torna Hällestad strax utanför Södra Sandby. Hon håller även träningar och åker ibland upp till sitt gamla stall och håller lektioner.

Yvonnes mål med ridningen är att bli så bra som möjligt på att rida. Hennes främsta egenskaper är att hon kan utveckla varje häst på bästa sätt och plocka fram det bästa med varje häst. Hästen Ironman H är en hingst som kommer stanna hos Yvonne en längre tid och tillsammans kommer dem att satsa på internationell Grand prix. Nästa stora tävling för Yvonne är att få med sig så många unghästar som möjligt till unghäst VM där hon har en 5 åring, en 6 åring och en 7 årig aktuell.

Andra Flyinge ekipage som har gjort bra ifrån sig i Falsterbo är bland annat Johanna Wall och Zelma SN som slutar på en 4 placering i Kraft the Tour of Amateurs. Ebba von Essen och hästen Macacho (SWB) slutade på en 4 placering i Trikem 7-års championat i finalen under lördagen den 14 juli. Rolf-Göran Bengtsson slutade på en 12 plats i Runsten Equestrian Trophy som gick över 1.50 m höga hinder med hästen Ermindo W.

Sammanfattningsvis har Falsterbo Horseshow bjudit på mycket bra ritter i såväl hoppning, dressyr och de mer show programmen som har varit. Vill du besöka Falsterbo nästa år finns det enkelt information på deras hemsida falsterbohorseshow.com

 

/Alice Petersson

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  23dec10:004:e advent med Södra Sandby församling

  24decHeldagJulafton med Södra Sandby församling

  25dec07:00Juldagen i Hardeberga kyrka

  Visa fler event
 • sörgården
  ssaff
  Lawes
  Evashembageri
 • sprifarbiken
  Ciklid
  Gåiskor
  Apoteket
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  smakerosak
 • Tors Plåt
  Björkelund
  Sparbanken
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  KB Bilservice
 • IBAB
  Gloriosa
  hund O mera
  PP mekanik
  kropposjal
  Teknik & Design
  Insikt
  Radon
  rauk o reko
  UpsideDown
  Gardinateljen
  Thells
  Gröna Kiosken
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)