Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Hästar

Published on september 25th, 2018 | by admin

0

Flyingebarn hyllad för bragd

Ingen kan ha undgått att VM i ridsport precis har blivit avslutat och det har gått mycket bra för de svenska ekipagen i främst hoppning. VM i ridsport inleddes först av dressyr men den sista klassen, storpublik dragaren Kûren fick ställas in på grund av stormen Florence. Vidare till fälttävlan så fick en svensk häst avlivas från att fått en senskada efter terrängmomentet och det blev inget OS kval för det svenska laget då bommarna föll på sista dagens banhoppning. MEN så kommer vi till hoppningen och det svenska laget går in och tar ett silver i lagtävlingen. Det är Sveriges andra VM-medalj i hoppning och förra gången var det 2002 i Spanien, också ett lag-silver.

Två av ekipagen som var med och tog hem det Svenska lag VM-silvret var Södra Sandby uppväxta Peder Fredricson och Fredrik Jönsson. De båda gick på byskolan i Södra Sandby och tränade för Fredrik Jönssons pappa Jan Jönsson. Svenska dagbladet var först med att skriva om barndomsvännerna som äntligen fick rida i samma lag igen. Det var främst ridsporten som var den gemensamma nämnaren och båda började tävlar fälttävlan. Att Peder Fredricson på senaste åren har varit framgångsrik inom hoppningen går inte att missa med bland annat ett EM-Guld och OS-Silver 2017.

VM debutanten Fredrik Jönsson har sin hemmaplan i Flyinge och rider och tävlar för Flyinge Hästsportsklubb. Under tisdagseftermiddagen bjuder Flyinge därför in alla samarbetspartner och elever för att fira den nyss hemkomna klubbmedlemmar. Fredrik Jönsson tog tillsammans med sin häst Cold Play sig till individuell final och slutade på en 8 plats samt lagsilver.

Eftermiddagen börjar med att Jens Fredricson säger åt alla i den fulla restaurangen att de ska klappa och hylla Fredrik till podiet. I väntan på den nyblivna stjärnan dukas prinsesstårtor med texten grattis upp och eleverna småpratar med varandra. När Fredrik Jönsson sedan anländer genom dörren in till restaurangen hörs jubel och applåder. Han får ställa sig tillsammans med Jens framme vid presentbordet när publiken flockas runt dom.

Jens börjar med att berätta att idag är ingen vanlig dag, idag ska vi nämligen fira ett lagsilver och en individuell 8 plats i VM. Fredrik själv tackar för ett varmt välkomnande och kommer direkt från flygplatsen. Han hoppas att alla hann se ridtävlingarna då det va trevlig ridning och han hyllar främst sina fantastiska lagkamrater samt att stämningen syntes genom tv-apparaterna. Hans djupaste mening som nog går igenom allas huvud när dem lämnar Flyinges restaurang är att ifall man tror på något ska man ta det till sig och sen köra på det.

Jens fortsätter att berömma hästens hälsa och fina kropp samt undrar över bakgrunden. Till svar får han att det nog ligger lite i fälttävlansbakgrunden, Fredrik har alltid varit noggrann med att bygga upp lungor och konditionen i tidig ålder för att sedan öva tekniken. Han poängterar också att varje pass ska ge något. Efter miniintervjun är det dags för tårt mingel där alla får ställa frågor och växla några ord med Fredrik.

Ulrika Andersson, Marknadschef Flyinge och Ridskolan Strömsholm berättar för mig att hon valde att hålla detta arrangemang för att hon tycker det är viktigt att hylla denna bragd. Hon tyckte också det va viktigt att Flyinges studenter fick bli inbjudna eftersom de då kan veta vart man kan nå.

”Att fira ett  Flyinge-barn som dessutom är verksam och rider för Flyinge är en självklarhet”- Ulrika Andersson

Allt eftersom börjar studenterna droppa av efter att fått växlat några ord med medaljören och fått ta bilder. Sammanfattningsvis är nog både Fredrik Jönsson och studenterna på Flyinge proppade med ny energi och inspiration.

/Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  23dec10:004:e advent med Södra Sandby församling

  24decHeldagJulafton med Södra Sandby församling

  25dec07:00Juldagen i Hardeberga kyrka

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  ssaff
  sörgården
 • sprifarbiken
  Ciklid
  Apoteket
  smakerosak
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Sparbanken
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  Björkelund
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
 • rauk o reko
  kropposjal
  Teknik & Design
  UpsideDown
  IBAB
  Insikt
  Gröna Kiosken
  Radon
  Thells
  Gardinateljen
  hund O mera
  Gloriosa
  PP mekanik
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)