Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Hästar

Published on juli 18th, 2017 | by admin

0

Flyingeuppväxte Peder Fredricsson briljerar i Flasterbo

Flyinge uppväxta Peder Fredricsson briljerar nere på Falsterbos gröna gräsbana på Falsterbo Horse Show. Peder är uppväxt i Flyinge by tillsammans med sin bror Jens Fredricsson och tillsammans red dom runt på Flyinge Kungsgård och blev senare en del av Sveriges hästelit.

Peder är född 1972 och har hunnit bli 45 år gammal. Men han har redan tagit bra placeringar och meritlistan är lång. Bland annat var han som 20-åringen den yngsta svenska OS ryttaren genom tiderna när han red OS i fälttävlan i Barcelona 1992. Hans senaste och största merit var när han tog OS silver 2016 i Rio De Janeiro och hans häst H&M All In var det enda ekipaget som var felfritt genom hela mästerskapet. Med OS silver i bagaget tog han även Jerringpriset 2016.

Nere i Falsterbo på Falsterbo Horse Shows internationella tävlingar 2017 har Peder legat i topp med fina placeringar. Bästa placeringen var tillsammans med H&M All In en andra placering i Falsterbo Grand Prix som gick över 1,60m höga hinder. Peder fick 400 hundratusen svenska kronor i prispengar för 2:a placeringen och ekipaget är högt aktuellt för EM 2017 som äger rum i Göteborg. Trots att Fredricsson tappade en stigbygel efter en kombination red han skickligt och bara 46 hundradelar efter vinnaren Steve Guerdat. På presskonferensen efteråt berättar han att hans mål var att vinna Grand Prix och han var ju väldigt nära. Peder är supernöjd med sin häst och nöjd med sig själv som fortsatte att kämpa. Han avslöjar att ”jävlar” kort och gott var det som flög genom hans huvud när han tappade stigbyglen.

Han tog även en fjärde placering i finalen av Falsterbo Derby presented by Gigantprint med hästen H&M Carat Desire. En av dom svåraste momenten i Derbyt är en bank ryttarna ska ta sig över. Peder Fredricsson berättade för SVT Sport om att ryttarna inte riktigt var överens som hur den skulle ridas.

– Det är lite debatt om vad som är bäst. Bertram skrittade ju ner och jag hade mer tempo, vilket funkade bra för mig, berättar han till SVT Sport innan omhoppningen.

Rolf Göran Bengtsson som kommer från Södra Sandby hade nya hästar med sig och slutade på en 22 plats i Runsten Equestrian Trophy där finalen gick på 1,50 m höjd.

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  30maj13:00- 14:00Språkcafé

 • Woody Bygghandel
  sörgården
  Lawes
  Evashembageri
  ssaff
 • Gåiskor
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Apoteket
  smakerosak
  Ryttare & häst
  Nordsjö
  sprifarbiken
 • Björkelund
  Tors Plåt
  Teknik & Design
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  JH Reklam
 • Hund
  KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • hund O mera
  Thells
  UpsideDown
  kropposjal
  Landins Blommor
  Arborist
  Gardinateljen
  PP mekanik
  Insikt
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Salongprofilen
  Centrumgrillen
  Radon
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)