ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Företag

Published on mars 17th, 2018 | by admin

0

Företagsdag i byn

Solsken och blå himmel växlar snabbt med snöfall och blåst. Luften är frisk ute och på håll kan man höra fågelkvitter. Ica kvantums parkering är full med bilar när jag kommer dit klockan tolv. När jag stiger in genom dubbeldörrarna i centrumhuset är det första jag ser ett välkänt ansikte, nämligen Ann Sommarin som driver Södra Sandby Hund- och Husdjursservice. Hon hälsar oss glatt välkommen in och berättar direkt att centrumhuset har varit fullt av folk nästan hela dagen. Hon berömmer också södrasandby.com för ett strålande företagsrepotage och att hon själv fått mycket beröm (läs gärna inlägget om Södra Sandby Hund- och Husdjursservice HÄR).

Lördagen den 17 mars är det företagsdag i byn och runt 8 företag har som en minimässa i centrumhuset. Glada besökare går från stånd till stånd och får information från de olika företagen som finns i byn. Företagarföreningen i Södra Sandby står även och bjuder alla besökare på korv och dricka. Det erbjuds ansiktsmålning och enligt Niklas Odeskog är det bästa ansiktsmålningen som erbjudits.

Längre in i centrumhuset hittar vi Hjärteviktigt som drivs av Anne Larsson. Hon är instruktör i Hjärt-Lungräddning och berättar för mig att vården innan man kommer in på akuten kan ha en avgörande faktor för en persons överlevnad eller ej. Anne åker bland annat ut och utbildar föreningar, skolor och företag i HLR och har bland annat utbildat Icapersonalen i Södra Sandby. Vi hittar även vinprovningar som erbjuder vinresor och ordnar olika typer av vinprovningar. Bredvid ställer även Sparbanken Skåne ut och marknadsför lite extra för sin gratis utbildning om tekniken och sociala medier för alla åldrar. Utbildningen är kostnadsfri och man är fri att gå så många gånger som man önskar. Man kan bland annat lära sig mer om hur swish och mobilbanken fungerar. Det är många som redan har gått kursen men den kommer att fortsätta erbjudas hela våren och hösten. Ett annat företag som står glatt med både karameller och choklad är STARKA. Starka skapar hållbara miljöer i betong och erbjuder både plattor, betong till husbygge och andra betongprodukter i sitt sortiment. Kv vapenhuset i Södra Sandby har Starka bland annat varit med och levererat betong till. Smaker och Saker visar även upp det nya påsk kaffet från Kahls och choklad från Malmös Chokladfabrik.

Sist men inte minst hittar vi Sandhaga bild & ram som utför välgjorda inramningar. Sandhaga bild & ram ligger i Skatteberga och har öppettider som en vanligt butik. Men erbjuder också att man alltid kan ringa och be om en annan tid ifall det passar bättre eftersom ägaren är flexibel med tider. Enligt butiksägaren själv är det mer personligt och man kan själva bestämma storlek på ramen ifall man anlitar en ramtillverkare. Det är även så mycket roligare att stå och diskutera sig fram till den bästa lösningen och han säger även att han brukar försöka matcha motivet med ramen i rätt tidsperspektiv mm för att få en så fin helhet som möjligt. Målet med själva butiken är också att ha det lite mer gammaldags och en trevlig miljö där man gärna sätter sig ner och snackar vilket har lett till att nästan all inredning är hemmabyggt. Själv har ägaren ägnats sig åt ramtillverkning i 10 år men bestämde sig för en förändring och skapade därför en egen liten butik.

Alla företagsägare och representanter var glada och snackade på bra både med varandra och med kunderna. Sammanfattningsvis var det ett trevligt arrangemang i centrumhuset denna lördag trots att snön och vinter fortfarande håller sig kvar.

/Alice Petersson

 

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  22maj11:00Språkcafé

  27maj17:00- 18:30Vill du?

  28maj15:00Italienskt språkcafé

  Visa fler event
 • ssaff
  Lawes
  sörgården
  Evashembageri
 • Nordsjö
  smakerosak
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Gåiskor
 • Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Sparbanken
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • Teknik & Design
  UpsideDown
  Insikt
  kropposjal
  PP mekanik
  Landins Blommor
  IBAB
  Radon
  rauk o reko
  hund O mera
  Gardinateljen
  Gloriosa
  Gröna Kiosken
  Thells
 • Gilla oss gärna :)