Skånska energi
folktandvården
Sandby autoservice
Skånska energi
Sandby autoservice
folktandvården

Kyrkan

Published on september 10th, 2019 | by admin

0

Församlingshemmet 40 år!

Vad samlar byn bättre än ett gemensamt födelsedagsfirande? I år fyller nämligen självaste församlingshuset 4o år, något som firades med en dag full av aktiviteter.   

Dagen inleddes med mässa i kyrkan och sedan var det full rulle i och runt om församlingshemmet. I källaren spelades det barnteater och pysslades. I samlingssalen serverades soppa i kåsor som man sedan fick behålla som minne. I ett hörn visades bilder och minnen från när församlingshemmet invigdes och utanför fanns det både ponnyridning och hoppborg för barnen. 

Kathrin Kristiansson, förvaltningsassistent på församlingshemmet, berättar att de började planerna på dagen redan i början på året och försökt hitta aktiviteter som passar både stora och små. Kathrin berättar att en del besökare varit nytt folk och från omkringliggande byar.  

På plats var även kyrkans olika välgörenhetsorganisationer. Dels för att samla in pengar (bara under denna dagen samlades över 5000 kronor in) Men de var även där för att visa upp sig och engagera nya medlemmar. 

En av dem var Act (tidigare “svenska kyrkans internationella arbete”) Act är en global organisation och är ett nätverk av kyrkor och gräsrotsrörelser. De arbetar långsiktigt världen över men profilerar sig även för att agera snabbt med katastrofhjälp. 

I Södra Sandby arrangerar Act bland annat brödlotteri och försäljning på vissa temagudstjänster. Under dagen sålde de hembakade kakor och marmelader som snabbt gick åt.

En annan förening som samlade in pengar till behövande var Nillaföreningen. Nillaföreningen är en lokal, ideell förening speciellt för kvinnor. De träffas en gång i månaden, fikar och samtalar om stort och smått. Nästa möte är 17 september mellan 14-16 i församlingshemmet och de hälsar speciellt nya, nyfikna medlemmar välkomna.  

Dagen avslutades med att en specialskriven låt framfördes av 40-årskören, en kör bildad bara för denna dag. Efteråt höll kyrkoherde Niklas Loive tal i av ett hav av såpbubblor. Han förklarade  “40 år är nästan bara en vindpust i vår kyrkas tusenåriga historia” Och fortsatte med värme i rösten “Och jag hoppas på många, många fler vindpustar” 

/Fanny Dellenbo

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  20nov10:00Föräldrafika

  20nov11:00Språkcafé

  20nov14:30- 17:30After föris

  Visa fler event
 • Kompas
  Lawes
  ICA
  ssaff
  Evashembageri
 • Gåiskor
  Nordsjö
  Ciklid
  smakerosak
  Sprattelgubben
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
 • rauk o reko
  kropposjal
  Radon
  Teknik & Design
  UpsideDown
  IBAB
  Landins Blommor
  hund O mera
  Gardinateljen
  PP mekanik
  Insikt
  Gröna Kiosken
  Thells
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)