folktandvården
Sandby autoservice
Skånska energi
folktandvården
Skånska energi
Sandby autoservice

Kommun

Published on oktober 30th, 2019 | by admin

0

Fritidsbanken och Bike Kitchen kommer på besök

Saknar man skidor till skidsemestern, judodräkt till träningen eller sällskapsspel för myskvällen är det Fritidsbanken man ska bege sig till. På Fritidsbanken kan man låna det mesta för roliga aktiviteter helt gratis. Idag var Fanny Holmberg och Ellen Isaksson från Lunds Kommun i Killebäckshallen och bjöd på några smakprov.

Denna höstlovsdag var Killebäckshallen full med barn som testade på olika sporter. I entrén hade Fritidsbanken och Bike Kitchen ställt upp sig för besökarna. Fritidsbanken hade även med sig prylar som inlines och sällskapsspel, för att visa upp en bråkdel vad som går att låna. 

Fritidsbanken har ett stort sortiment som växer för varje dag. Just nu har de över 1200 saker som alla har möjlighet att låna. 

Har man saker hemma som man inte använder får man gärna lämna in dem, så länge de bidrar till en aktiv fritid. Antingen lämnar man in prylarna direkt på Fritidsbanken på Bankgatan 4 i Lund eller så kan man lägga dem i en låda på biblioteket här i Södra Sandby. 

Ellen Isaksson från Lunds Kommun berättar att Fritidsbanken är viktig ur ett miljöperspektiv eftersom naturens resurser återvinns. “Hållbarhetsbenet i fritidsbanken är större än något annat ben” . Ellen berättar även att Fritidsbanken är öppen för alla. “Alla får låna av oss, även företag och skolklasser”. Fritidsbanken är ett av många sätt där Lunds Kommun arbetar med hållbarhet. 

På plats var även Bike Kitchen. De håller vanligen till på Stenkrossen inne i Lund där de hjälper till att fixa cyklar. Bike Kitchen är ideellt och allt man behöver betala för är eventuella reservdelar. 

Fritidsbanken ligger på Bankgatan 4 i Lund. Det är öppet tisdag till fredag mellan 12-18 och lördagar 10-14. Lånetiden är två veckor och allt som behövs är att man lämnar namn och telefonnummer. 

/Fanny Dellenbo och Elsa Arph 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  15nov15:00- 17:00After föris

  19nov09:00Öppna timmar - för dig med småbarn

  19nov10:00Filmvisning för 3-6 åringar

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  ICA
  Kompas
  ssaff
 • Gåiskor
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Ciklid
  smakerosak
 • Länsförsäkringar
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Hund
  KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • rauk o reko
  Gloriosa
  Gröna Kiosken
  hund O mera
  UpsideDown
  Gardinateljen
  IBAB
  Landins Blommor
  Insikt
  Radon
  kropposjal
  PP mekanik
  Thells
  Teknik & Design
 • Gilla oss gärna :)