folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
Lawes
folktandvården
Sandby autoservice

Kommun

Published on oktober 30th, 2019 | by admin

0

Fritidsbanken och Bike Kitchen kommer på besök

Saknar man skidor till skidsemestern, judodräkt till träningen eller sällskapsspel för myskvällen är det Fritidsbanken man ska bege sig till. På Fritidsbanken kan man låna det mesta för roliga aktiviteter helt gratis. Idag var Fanny Holmberg och Ellen Isaksson från Lunds Kommun i Killebäckshallen och bjöd på några smakprov.

Denna höstlovsdag var Killebäckshallen full med barn som testade på olika sporter. I entrén hade Fritidsbanken och Bike Kitchen ställt upp sig för besökarna. Fritidsbanken hade även med sig prylar som inlines och sällskapsspel, för att visa upp en bråkdel vad som går att låna. 

Fritidsbanken har ett stort sortiment som växer för varje dag. Just nu har de över 1200 saker som alla har möjlighet att låna. 

Har man saker hemma som man inte använder får man gärna lämna in dem, så länge de bidrar till en aktiv fritid. Antingen lämnar man in prylarna direkt på Fritidsbanken på Bankgatan 4 i Lund eller så kan man lägga dem i en låda på biblioteket här i Södra Sandby. 

Ellen Isaksson från Lunds Kommun berättar att Fritidsbanken är viktig ur ett miljöperspektiv eftersom naturens resurser återvinns. “Hållbarhetsbenet i fritidsbanken är större än något annat ben” . Ellen berättar även att Fritidsbanken är öppen för alla. “Alla får låna av oss, även företag och skolklasser”. Fritidsbanken är ett av många sätt där Lunds Kommun arbetar med hållbarhet. 

På plats var även Bike Kitchen. De håller vanligen till på Stenkrossen inne i Lund där de hjälper till att fixa cyklar. Bike Kitchen är ideellt och allt man behöver betala för är eventuella reservdelar. 

Fritidsbanken ligger på Bankgatan 4 i Lund. Det är öppet tisdag till fredag mellan 12-18 och lördagar 10-14. Lånetiden är två veckor och allt som behövs är att man lämnar namn och telefonnummer. 

/Fanny Dellenbo och Elsa Arph 

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  27jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  28jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  28jan18:30- 20:30Öppet möte om stenbrottet, transporterna & framtiden för Skrylle

  Visa fler event
 • ICA
  ssaff
  Evashembageri
  Kompas
 • smakerosak
  Gåiskor
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Nordsjö
 • Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
  JH Reklam
 • Lasses
  Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Teknik & Design
  PP mekanik
  UpsideDown
  IBAB
  rauk o reko
  Landins Blommor
  Gloriosa
  kropposjal
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  Insikt
  Radon
  Thells
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)