Sandby autoservice
Lawes
folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården

Företag

Published on mars 28th, 2019 | by admin

0

Grattis Gastro Gaspari!

Först vill jag säga ett STORT GRATTIS till att ha lyckats komma med i White Guide! Hedervärt att vara med bland de 600 bästa restaurangerna i Sverige och riktigt kul att man lyckas hålla denna klass i en liten trevlig by som Flyinge by.

Det är nog 3 år sedan jag första gången stegade in på restaurangen Gastro Gaspari. Jag gillar själv en stil som är rustik men ändå modern, så jag fann mig snabbt tillrätta. Jag var ute efter en vanlig dagens, sån som man får på landsbygden. Dagens var potatismos och fisk. Jag hade ärligt inte förväntat mig så mycket… det var ju potatismos och fisk… Men när jag fick in ett härligt upplagt fat, så såg jag direkt att här hade någon lagt mycket kärlek. Kärlek i form av väl valda råvaror, riktigt smör och grädde… ni vet sånt som får en skåning att njuta!

Att man nu kommit med i White Guide är föga förvånande och ett riktigt gott betyg på Mathias Grönbergs och Mikael Feuks arbete och passion att skapa en oas på landsbygden för oss som älskar mat.

Mathias har alltid gillat att renovera hus och har renoverat flera hus i Flyinge. Han gillar just kombinationen av det anrika i byggnaden och det moderna. Just detaljerna av kvalitet, den gamla själen i byggnaden sammanflätad med modern touch, ger en verkligt hemtrevlig känsla. Att göra om den gamla smedjan till en restaurang har verkligen blivit lyckad och drar alltid matgäster, både lokalt och långväga.

När jag frågar om varför man lyckas så är det att man delar samma passion och att man kompletterar varandra som personer. Ansvarsområdena delas på ett naturligt sätt och är en stor anledning att det fungerar så bra som det gör.

Mikael Feuk har en imponerande meritlista, för vad sägs om ett VM-silver, ett VM-guld, ett OS-silver och  ett dubbelt OS-guld? Mikael har även suttit med i styrelsen för svenska kockars förening i Skåne, gjort flera gästspel, däribland med Tommy Myllymäki och tävlat med Skåne Kulinar i drygt 10 år. Han har dessutom varit med Worlds Chef Tour mot hunger i Sydafrika, för att samla in pengar till barnhem.

Kombinationen av Mathias och Mikael verkar vara en oslagbar. Inte bara har man lyckats göra ett väldigt trevligt matställe, utan även lyckats sätta Flyinge by på kartan!  

Ni som inte varit på besök, så rekommenderar jag verkligen ett besök till denna unika matpärla i vår härliga landsbygd!

/ Jan Malmgren

Se mer på deras hemsida HÄR
Mathias Grönberg, Mikael Feuk och Kristian Svensson
Kristian som jobbat mycket i Stockholm, är lundapåg från början. Han återvände hem för 8 år sedan och har varit med från starten och är en solid hörnsten. för Gastro Gaspari.

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  12dec14:30- 17:30After föris

  13dec17:00Luciatåg - Hardeberga och Revinge

  15decHeldag3:e söndagen i advent med Södra Sandbys församling

  Visa fler event
 • ICA
  ssaff
  Evashembageri
  Kompas
 • smakerosak
  Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
  Sprattelgubben
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
  Tors Plåt
 • Hund
  KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • rauk o reko
  Thells
  hund O mera
  Gardinateljen
  IBAB
  Teknik & Design
  Landins Blommor
  Gloriosa
  Gröna Kiosken
  kropposjal
  PP mekanik
  UpsideDown
  Insikt
  Radon
 • Gilla oss gärna :)