Sandby autoservice
Lawes
folktandvården
Sandby autoservice
folktandvården
Lawes

Företag

Published on november 11th, 2019 | by admin

0

Hundföredrag som förenar

Kan du bibehålla ditt lugn när det är stökigt omkring dig och din hund?
Följer din hund dig frivilligt om du byter riktning eller måste du påkalla dess uppmärksamhet? Blir din hund glad även om du inte har en boll eller godis i handen då du berömmer den?

Det var några av frågorna häromdagen som Eva Bodfäldt ställde inför över 70 hundintresserade på Byahuset. 

Eva är en av Sveriges mest anlitade utbildare, föreläsare och författare vad gäller hundar. Under närmare 40 års verksamhet har hon utbildat hundägare på alla nivåer. Från förstagångshundägare till erfarna tävlingsförare och dem vars hundar har speciella inriktningar eller problem. Hon har även drivit Sveriges största hundpodd Vår Bästa Vän tillsammans med Maria Hedqvist och Gurgin Bakircioglu under åren 2015 – 2017 i Sveriges Radio, P4. Eva arbetar för att i första hand uppmärksamma och belöna rätt beteenden hos hunden hellre än att åtgärda felbeteenden genom förbud och korrigeringar. Belöningsbaserad träning – och att varje hund är en individ – är två grundstenar i hennes träningsfilosofi.

Hur kom idén till?
Anette Lindberg som driver hundOmera och Ann Sommarin som driver Södra Sandby Hund- och Husdjursservice kom nämligen att prata om att anordna en trevlig kväll för hundintresserade. Både Anette och Ann tycker att företag är starkare om man kan hitta samarbeten mellan lokala företag. Som enmansföretagare kan det också helt enkelt vara kul att träffas och skapa något tillsammans.

Sagt och gjort så frågade man runt hur man skulle kunna genomföra projektet och fick till exempel hjälp av Märta Segerström som fixade affischer och annonser, Ylva Nilsson på Byahuset som fixade med lokalerna samt Pernilla Lindeberg på Smakvandringar i Skåne som skänkte en fin smaklåda som utlottningspris.


Vad tyckte Eva om kvällen?
Eva tyckte att lokalen Garaget var fantastisk! Hon föreläser mycket och tyckte att det var en stor fördel att lokalen hade en scen eftersom rätt inramning lyfter hela föreläsningen.
Hon tyckte också att det var trevlig stämning – det märktes att publiken kände sig bekväm. Detta tillsammans med ett generöst fikabord, en rolig utlottning (Smaklådan skänkt av Smakvandring i Skåne) samt 10% rabatt på nästkommande köp hos hundOmera och Södra Sandby Hund- och Husdjursservice gjorde att det blev en intressant, välkomnande kväll med lite ”busig” stämning. ”En upplevelse skapad med relativt små medel men som gav stort mervärde för deltagaren”.

Anette och Ann, vad tyckte ni om kvällen?
Nära 70 personer deltog i föreläsningskvällen, helt otroligt! Vi har fått jättemycket positiv respons vilket är fantastiskt roligt och inspirerande för oss. Vi är i full gång med planeringen inför nästa samarbetsprojekt; byns julmarknad på första advent och det är inte omöjligt att vi gör någon mer ”trivselkväll” på temat hund!

/Jan Malmgren, Ann Sommarin, Foto Anette Lindberg

Copyright 
Märta Segerström
Hemsida HÄR
Hemsida HÄR

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  8dec10:002:a söndagen i advent med Södra Sandby församling

  8dec18:00Vi sjunger in Julen

  10dec10:00Filmvisning för 1-3 åringar

  Visa fler event
 • ssaff
  ICA
  Evashembageri
  Kompas
 • Ciklid
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Nordsjö
 • Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  JH Reklam
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • IBAB
  Gardinateljen
  UpsideDown
  Radon
  Landins Blommor
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  PP mekanik
  Thells
  Teknik & Design
  hund O mera
  rauk o reko
  kropposjal
  Insikt
 • Gilla oss gärna :)