Lawes
folktandvården
Sandby autoservice
Sandby autoservice
folktandvården
Lawes

Företag

Published on november 11th, 2019 | by admin

0

Hundföredrag som förenar

Kan du bibehålla ditt lugn när det är stökigt omkring dig och din hund?
Följer din hund dig frivilligt om du byter riktning eller måste du påkalla dess uppmärksamhet? Blir din hund glad även om du inte har en boll eller godis i handen då du berömmer den?

Det var några av frågorna häromdagen som Eva Bodfäldt ställde inför över 70 hundintresserade på Byahuset. 

Eva är en av Sveriges mest anlitade utbildare, föreläsare och författare vad gäller hundar. Under närmare 40 års verksamhet har hon utbildat hundägare på alla nivåer. Från förstagångshundägare till erfarna tävlingsförare och dem vars hundar har speciella inriktningar eller problem. Hon har även drivit Sveriges största hundpodd Vår Bästa Vän tillsammans med Maria Hedqvist och Gurgin Bakircioglu under åren 2015 – 2017 i Sveriges Radio, P4. Eva arbetar för att i första hand uppmärksamma och belöna rätt beteenden hos hunden hellre än att åtgärda felbeteenden genom förbud och korrigeringar. Belöningsbaserad träning – och att varje hund är en individ – är två grundstenar i hennes träningsfilosofi.

Hur kom idén till?
Anette Lindberg som driver hundOmera och Ann Sommarin som driver Södra Sandby Hund- och Husdjursservice kom nämligen att prata om att anordna en trevlig kväll för hundintresserade. Både Anette och Ann tycker att företag är starkare om man kan hitta samarbeten mellan lokala företag. Som enmansföretagare kan det också helt enkelt vara kul att träffas och skapa något tillsammans.

Sagt och gjort så frågade man runt hur man skulle kunna genomföra projektet och fick till exempel hjälp av Märta Segerström som fixade affischer och annonser, Ylva Nilsson på Byahuset som fixade med lokalerna samt Pernilla Lindeberg på Smakvandringar i Skåne som skänkte en fin smaklåda som utlottningspris.


Vad tyckte Eva om kvällen?
Eva tyckte att lokalen Garaget var fantastisk! Hon föreläser mycket och tyckte att det var en stor fördel att lokalen hade en scen eftersom rätt inramning lyfter hela föreläsningen.
Hon tyckte också att det var trevlig stämning – det märktes att publiken kände sig bekväm. Detta tillsammans med ett generöst fikabord, en rolig utlottning (Smaklådan skänkt av Smakvandring i Skåne) samt 10% rabatt på nästkommande köp hos hundOmera och Södra Sandby Hund- och Husdjursservice gjorde att det blev en intressant, välkomnande kväll med lite ”busig” stämning. ”En upplevelse skapad med relativt små medel men som gav stort mervärde för deltagaren”.

Anette och Ann, vad tyckte ni om kvällen?
Nära 70 personer deltog i föreläsningskvällen, helt otroligt! Vi har fått jättemycket positiv respons vilket är fantastiskt roligt och inspirerande för oss. Vi är i full gång med planeringen inför nästa samarbetsprojekt; byns julmarknad på första advent och det är inte omöjligt att vi gör någon mer ”trivselkväll” på temat hund!

/Jan Malmgren, Ann Sommarin, Foto Anette Lindberg

Copyright 
Märta Segerström
Hemsida HÄR
Hemsida HÄR

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • februari

  17feb11:00- 17:00E-sportutflykt till Fäladsgården

  18feb09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  Visa fler event
 • ICA
  Kompas
  ssaff
  Evashembageri
 • smakerosak
  Nordsjö
  Gåiskor
  Ciklid
  Sprattelgubben
 • Länsförsäkringar
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
 • Insikt
  Thells
  Gardinateljen
  Landins Blommor
  rauk o reko
  kropposjal
  Radon
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
  Teknik & Design
  UpsideDown
  hund O mera
  Gloriosa
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)