ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Föreningar

Published on april 26th, 2018 | by admin

0

Innebandy skol-DM

Måndagen, 23 april, börjar tidigt med fullt liv i Killebäckskolans idrottssal. Det är dags för skol-DM i innebandy. 7 skolor har samlat ihop 8 lag som under dagen ska göra upp i en turnering. Lagen består av elever från årskurs 7-9. När man stiger in i idrottshallen känner man direkt den spända stämningen, men den känslan som är övervägande är den starka spelglädjen.

Hela idén till att anordna ett innebandy skol-DM väcktes av fyra tjejer i årskurs åtta. De ville ursprungligen att skolan skulle starta en innebandyakademi likt fotbollsakademin som redan finns. Men det fanns tyvärr ingen möjlighet till detta. Det var då de kom på idén till att arrangera ett skol-DM. Vad de då gjorde var att ta kontakt med skånska-skolidrottsförbundet. Förbundet tyckte att det var en jättebra idé och hoppade direkt på. Vad som hände sen var att de fyra eleverna skickades på olika utbildningar hur man arrangerar en tävling. Det är mer eller mindre de som har anordnat hela tävlingen själva med endast lite hjälp av skånska-Idrottsförbundet. Även svenska skolidrottsförbundet blev kontaktade och gav Killebäckskolan 20 000 för att göra det möjligt att genomföra tävlingen och få fram prispengar.

Ted Åhs som arbetar för skånska-skolidrottsförbundet var närvarande vid turneringen och vi fick möjlighet att prata med honom. Han berättar att han jättenöjd med resultatet av arrangemanget och hoppas att detta kanske kan bli en tradition. Han talar också om att det skånska-skolidrottsförbundet fokuserar inte på själva tävlandet utan gemenskap och FairPlay. Därför är det just det som är det stora fokuset även i dagens tävlingar, att spela med istället för mot varandra. Faktiskt så är det största priset som delas ut ett Fair Play pris på 5 000 kronor och inte till den som vinner. Vi pratar även med Magnus Blixt som är idrottslärare på Killebäckskolan. Hans stora förhoppning för framtiden är att Killebäckskolan ska utveckla sitt skolidrottsförbund med ännu fler sporter.

Dagens vinnare blev Järnåkraskolan som kom först i A-serien. Men det pris som hade störst vikt var FairPlay priser som delades ut till Naverlönnskolan. Det var de som fick ta emot 5 000 kronor plus t-shirts. Vi hoppas precis som Magnus och Ted att detta blir en ihållande tradition och att fler sporter kan tillkomma i framtiden.

/Thea och Ylva

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • februari

  18feb09:00- 12:00Prova på att spela schack

  18feb10:30Sportlov -Superdag

  19feb10:00- 15:00Sportlov - Kul i Killebäckshallen

  Visa fler event
 • Lawes
  Evashembageri
  ssaff
  sörgården
 • Apoteket
  Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  smakerosak
 • Sparbanken
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
  Tors Plåt
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • UpsideDown
  Teknik & Design
  kropposjal
  IBAB
  Gloriosa
  rauk o reko
  Landins Blommor
  hund O mera
  Insikt
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  Radon
  Thells
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)