ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Föreningar

Published on april 24th, 2018 | by admin

0

Säsongens första fälttävlanstävling

 

I Strålande solsken invigdes säsongens första fälttävlanstävling på terrängbanan strax utanför Södra Sandby. Det var Flyinge Ryttarförening som stod för dagens terräng. Första ut var det ponnyerna som fick lufta sig på den stora banan. Terränghinderna var då max 70 cm och det var hela 9 startande i klassen för de som var fyllda 14-20 år. Vinnaren var Agnes Nilsson Cragnell med sin ponny Firefly på hela 7,7 poäng och tätt efter kom Linn Persson med sin ponny Hazy Prince på 7,5 poäng. Och på 3:e plats för klassen var Maria Svensson Hultstein på ponnyn Esketorps Little Star på 7,3 poäng i stil med ett tipsfel på fem sekunder gav -0,5 poäng. I ponnyernas andra klass över 80 cm höga hinder gick Claudia Rosenquist på Charlie Brown som segrare med hela 8,1 poäng. För storhäst reds det från 80 cm upp till 100 cm och det fanns även en klass för hästar/ponnyer 4-6 år. I klassen 90 cm för storhäst kan man även hitta ponnyn Favorit Boy som rids av Sofia Lindh-Young och för ekipaget slutade det på en tredjeplats bland stor hästarna. Vinnaren i klassen var Malin Brundin på hästen Anni Folli.

Stilterräng är en gren inom hästsport. Grenen terräng består oftast av 3 moment, dressyr, banhoppning och terrängritten. I Dressyren är målet att visa domaren hur samspelt ryttaren och hästen är. Banhoppningen är ett test på hur väl hästen hoppar och ser till att ekipaget är mer redo för terrängen. I den sista och oftast avslutande momentet rids terrängritten och är en bana på några kilometer över naturhinder. Hinderna går oftast inte att välta ifall man råkar ta i vilket gör att säkerheten måste gå först. Terrängtestet måste ridas i rätt tempo för att hästen ska orka gå hela banan men också tillräckligt snabbt för att hästarna ska orka över hinderna. Dagens tävling var en stilterräng vilket innebär att bara terrängmomentet rids. Ryttarnas sits, tempo och balans bedöms efter en mall och bäst stilpoäng vinner klassen. Men ryttarna har även en viss grundtempo dem måste hålla för att klara av max tiden, detta för att det ska bli så säkert som möjligt.

På Flyinge RF´s stilterräng är det oftast Ted Velander som är domare och så var det även idag. Ted har erfarenhet av att träna och tävla terräng sedan många år tillbaka. Ted och Pernilla Velander håller även i en stilterräng som heter Sugar Cup. Cupen riktar sig till ponny ryttare med deras ponnyer som vill börja sin terräng karriär. Innan varje ”tävlings” tillfälle hålls det obligatoriska träningar på samma bana som sedan ska hoppas. Detta för att lära eleverna att rida på ett så säkert sätt som helst. Sugar Cup har även spridit sig över hela landet och nu finns det även riksfinal och final där alla län för delta. Suger Cup rids över 60 cm höga hinder och mer om cupen finns att läsa om HÄR!

Nu har fälttävlans säsongen dragit igång och nästa gång det är tävling utanför Södra Sandby är förhoppningsvis den 21/7. Vill du se mer av fälttävlan går det enkelt att söka på tävlingar på online.equipe.se

 

/Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  13nov09:30Filmvisning

  14nov17:30Bildförbud inom Islam?

  15nov09:30Sagostund

  Visa fler event
 • Evashembageri
  ssaff
  sörgården
  Lawes
 • Apoteket
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  smakerosak
  sprifarbiken
  Ciklid
  Nordsjö
 • Länsförsäkringar
  Sparbanken
  JH Reklam
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
 • Hund
  KB Bilservice
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Insikt
  PP mekanik
  Radon
  kropposjal
  IBAB
  hund O mera
  Gloriosa
  Teknik & Design
  Thells
  UpsideDown
  Gardinateljen
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)