ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Kommun

Published on juli 3rd, 2018 | by admin

0

Jag hade en gång en båt. Med segel och ruff och köl

Från parken vid Fästan hörs de glada tonerna från Cornelis Vreeswijks klassiker. Vi slår oss ner på en filt som så många andra runt om som inte fick plats på de bänkar som ställts fram vid scenen. Glada barn springer runt och leker i den fantastiska sommarkvällen och solen för sig sakta ner mot horisonten. Alla som anländer blir mottagna med ett sånghäfte fyllt med sommarvisa som vi alla känner igen.

Södra Sandby har ännu en gång samlats för ett event. Efter en kort introduktion av kvällens arrangörer, Sommarlund och Sparbanksstiftelsen färs & frosta, kommer bandet som ska hålla i allsången upp på scen. Bandet består av Per-Ola Sandberg och Pontus Stenkvist samt deras trummis. Innan själva allsången drar igång spelar de en härlig sommarvisa. Mellan låtarna samtalar och skämtar Per-Ola och Pontus med oss i publiken.

“Igår svalde jag en stol, den satte sig i halsen.”

Under kvällen får vi flera av dessa roliga små vitsar som lockar skratt ur publiken varje gång. Ivar Sjögren och Elinor Alfredsson gästar allsången håller i vars en låt. Elinor som valt att sjunga “Sjösala vals” går runt i publiken och dansar vals med en kavaljer som hon själv väljer ut från dem. Ivar ger ut två fribiljetter till ett lyckligt lottat par i publiken till sin visfestival han håller i.

När kvällen börjar lida mot sitt slut delar Per-Ola och Pontus upp publiken i två lag och vi tävlar mot varandra i en intensiv introtävling. Tävlingen går ut på att så fort man visste vilken låt som spelades skulle man skrika ut låtens namn och ett poäng var vunnet.

Efter tävlingen var det tyvärr dags att sjunga kvällens sista två låtar. Vi alla klämmer i lite extra på Gyllene tiders “sommartider” för att ta vara på den sista stunden. Allt som allt var det en magisk kväll som vi kommer leva på länge.

/Thea Kindblom och Ylva Sundström


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • Woody Bygghandel
  ssaff
  Evashembageri
  Lawes
  sörgården
 • Nordsjö
  smakerosak
  Ciklid
  Apoteket
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  Gåiskor
 • Sparbanken
  JH Reklam
  Björkelund
  Tors Plåt
  Teknik & Design
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • Arborist
  Gloriosa
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Salongprofilen
  PP mekanik
  Gardinateljen
  Thells
  Centrumgrillen
  Insikt
  hund O mera
  Landins Blommor
  Radon
  UpsideDown
  kropposjal
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)