Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Kommun

Published on juli 3rd, 2018 | by admin

0

Jag hade en gång en båt. Med segel och ruff och köl

Från parken vid Fästan hörs de glada tonerna från Cornelis Vreeswijks klassiker. Vi slår oss ner på en filt som så många andra runt om som inte fick plats på de bänkar som ställts fram vid scenen. Glada barn springer runt och leker i den fantastiska sommarkvällen och solen för sig sakta ner mot horisonten. Alla som anländer blir mottagna med ett sånghäfte fyllt med sommarvisa som vi alla känner igen.

Södra Sandby har ännu en gång samlats för ett event. Efter en kort introduktion av kvällens arrangörer, Sommarlund och Sparbanksstiftelsen färs & frosta, kommer bandet som ska hålla i allsången upp på scen. Bandet består av Per-Ola Sandberg och Pontus Stenkvist samt deras trummis. Innan själva allsången drar igång spelar de en härlig sommarvisa. Mellan låtarna samtalar och skämtar Per-Ola och Pontus med oss i publiken.

“Igår svalde jag en stol, den satte sig i halsen.”

Under kvällen får vi flera av dessa roliga små vitsar som lockar skratt ur publiken varje gång. Ivar Sjögren och Elinor Alfredsson gästar allsången håller i vars en låt. Elinor som valt att sjunga “Sjösala vals” går runt i publiken och dansar vals med en kavaljer som hon själv väljer ut från dem. Ivar ger ut två fribiljetter till ett lyckligt lottat par i publiken till sin visfestival han håller i.

När kvällen börjar lida mot sitt slut delar Per-Ola och Pontus upp publiken i två lag och vi tävlar mot varandra i en intensiv introtävling. Tävlingen går ut på att så fort man visste vilken låt som spelades skulle man skrika ut låtens namn och ett poäng var vunnet.

Efter tävlingen var det tyvärr dags att sjunga kvällens sista två låtar. Vi alla klämmer i lite extra på Gyllene tiders “sommartider” för att ta vara på den sista stunden. Allt som allt var det en magisk kväll som vi kommer leva på länge.

/Thea Kindblom och Ylva Sundström


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  27sep11:00- 12:00IT-träff biblioteket

  27sep15:00- 16:30After school

  28sep13:00Filmklubben

 • ssaff
  Lawes
  Evashembageri
  sörgården
  Woody Bygghandel
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  smakerosak
  Gåiskor
  sprifarbiken
  Apoteket
 • Sparbanken
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  Teknik & Design
  Tors Plåt
 • KB Bilservice
  Hund
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • hund O mera
  Arborist
  Centrumgrillen
  Radon
  Thells
  Gardinateljen
  rauk o reko
  Gloriosa
  Insikt
  IBAB
  UpsideDown
  PP mekanik
  kropposjal
  Salongprofilen
  Gröna Kiosken
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)