ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Uncategorized

Published on augusti 26th, 2017 | by admin

0

Jazzkväll i Sandby kyrka

I torsdags sjöng sommarkyrkans aktiviteter på sin sista vers – och den var riktigt svängig. Metropolis Big Band, ett jazzband med rötterna i Lund och Malmö, stod nämligen för underhållningen och det stora kyrkorummet fylldes till bredden av musik.

De många bänkraderna är fulla av förväntansfulla besökare när jag försiktigt smyger in i kyrkan. Den stora orkestern har minst sagt kommit på plats där framme. Med sina instrument i högsta hugg håller de precis på att bläddra fram rätt notblad för kvällens första låt. Jag sätter mig bredvid min mormor, och vi börjar tillsammans urskilja de många instrumenten bland musikerna. Saxofoner, tromboner, piano, gitarr, trummor, trumpeter.. och så sång förstås. När den första låten drar igång, och för ovanlighetens skull fyller den annars dämpade kyrkan med högljudd, svängig jazz, är det Åsa Tedebros fina stämma vi hör. Jag, som inte är en alltför van lyssnare av jazz, känner inte igen låtarna som följer. Min mormor däremot visar sig ha lite bättre koll; ”nu är det Glenn Miller”, viskar hon då och då i mitt öra.

När den sista låten spelats klart ekar applåderna i det stora rummet. Jag och mormor ställer oss upp och klappar med. När vi kommer ner pratar jag med Jonas Alson som spelar trombon i orkestern. Han berättar att detta är fjärde gången de besöker Sandby Kyrka med sin orkester. De spelar bara jazz, förklarar han, men det kan vara väldigt olika typer inom genren. Exempelvis så spelar de mycket jazz från 20- och 50-talet, men likaså modern jazz från de senaste åren. Jag frågar honom var man ska gå om man vill höra dem spela igen, eller missade kvällen i kyrkan, och han svarar att de spelar på diverse tillställningar såsom baler, fester och liknande i Lund till hösten. Men om man inte ska på varken fest eller bal kan man alltid enkelt hitta några av deras låtar på soundcloud – klicka HÄR för att komma dit!

Efter konserten bjuder Nillaföreningen på fika i foajén där det även samlas in kollekt. Jag och mormor går nöjda ut och tar vars en kaka, lägger pengar till kollekten och hälsar på Catrin Sundelius som varit kvällens värd. Hon, och inte minst all publik som nu samlas kring fikaborden verkar minst lika nöjda som vi. Och tursamt nog är det förmodligen inte det sista vi får se av Metropolis Big Band i byn – kanske kommer de tillbaka redan nästa sommar igen!

/Emmy Odeskog

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  19jan15:00Kammarmusikalisk underhållning - Engers musikinstitut

  21jan15:30- 16:30Bokfika för barn

  23jan10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • sörgården
  Evashembageri
  Lawes
  ssaff
 • sprifarbiken
  Gåiskor
  Nordsjö
  smakerosak
  Ciklid
  Apoteket
  Sprattelgubben
 • Sparbanken
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  JH Reklam
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • Gardinateljen
  Thells
  rauk o reko
  Gloriosa
  Insikt
  Gröna Kiosken
  Radon
  Teknik & Design
  kropposjal
  hund O mera
  IBAB
  Landins Blommor
  PP mekanik
  UpsideDown
 • Gilla oss gärna :)