Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Uncategorized

Published on augusti 26th, 2017 | by admin

0

Jazzkväll i Sandby kyrka

I torsdags sjöng sommarkyrkans aktiviteter på sin sista vers – och den var riktigt svängig. Metropolis Big Band, ett jazzband med rötterna i Lund och Malmö, stod nämligen för underhållningen och det stora kyrkorummet fylldes till bredden av musik.

De många bänkraderna är fulla av förväntansfulla besökare när jag försiktigt smyger in i kyrkan. Den stora orkestern har minst sagt kommit på plats där framme. Med sina instrument i högsta hugg håller de precis på att bläddra fram rätt notblad för kvällens första låt. Jag sätter mig bredvid min mormor, och vi börjar tillsammans urskilja de många instrumenten bland musikerna. Saxofoner, tromboner, piano, gitarr, trummor, trumpeter.. och så sång förstås. När den första låten drar igång, och för ovanlighetens skull fyller den annars dämpade kyrkan med högljudd, svängig jazz, är det Åsa Tedebros fina stämma vi hör. Jag, som inte är en alltför van lyssnare av jazz, känner inte igen låtarna som följer. Min mormor däremot visar sig ha lite bättre koll; ”nu är det Glenn Miller”, viskar hon då och då i mitt öra.

När den sista låten spelats klart ekar applåderna i det stora rummet. Jag och mormor ställer oss upp och klappar med. När vi kommer ner pratar jag med Jonas Alson som spelar trombon i orkestern. Han berättar att detta är fjärde gången de besöker Sandby Kyrka med sin orkester. De spelar bara jazz, förklarar han, men det kan vara väldigt olika typer inom genren. Exempelvis så spelar de mycket jazz från 20- och 50-talet, men likaså modern jazz från de senaste åren. Jag frågar honom var man ska gå om man vill höra dem spela igen, eller missade kvällen i kyrkan, och han svarar att de spelar på diverse tillställningar såsom baler, fester och liknande i Lund till hösten. Men om man inte ska på varken fest eller bal kan man alltid enkelt hitta några av deras låtar på soundcloud – klicka HÄR för att komma dit!

Efter konserten bjuder Nillaföreningen på fika i foajén där det även samlas in kollekt. Jag och mormor går nöjda ut och tar vars en kaka, lägger pengar till kollekten och hälsar på Catrin Sundelius som varit kvällens värd. Hon, och inte minst all publik som nu samlas kring fikaborden verkar minst lika nöjda som vi. Och tursamt nog är det förmodligen inte det sista vi får se av Metropolis Big Band i byn – kanske kommer de tillbaka redan nästa sommar igen!

/Emmy Odeskog


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juli

  16jul10:00- 15:00Fiska med Sportfiskarna

  16jul13:00- 19:00Blodbussen

  17jul10:00- 15:00Fiska med Sportfiskarna

  Visa fler event
 • sörgården
  ssaff
  Woody Bygghandel
  Lawes
  Evashembageri
 • smakerosak
  Nordsjö
  Ciklid
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  Apoteket
 • Teknik & Design
  Björkelund
  Tors Plåt
  Sparbanken
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
  Hund
 • hund O mera
  Thells
  Gardinateljen
  UpsideDown
  Radon
  Insikt
  Gröna Kiosken
  Arborist
  Gloriosa
  rauk o reko
  kropposjal
  Salongprofilen
  IBAB
  PP mekanik
  Centrumgrillen
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)