Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Bygden

Published on december 3rd, 2017 | by admin

0

Julmarknad i Sandby

Under lördagen vallfärdade alla Sandbybor till Södra Sandbys centrum. Det var blå himmel och klar kall luft när Södra Sandby Julmarknad ägde rum. Julmarknaden är en årlig tradition och lockar nästan alla som bor i byn att komma och kolla in alla stånden.

Inne i centrumhuset har folk flockats utanför Apoteket för att höra julkören sjunga några jullåtar. Det går knappt att komma förbi så mycket folk som samlats. Några sjunger med i låtarna de känner igen och det sprids en härlig julstämning i publiken. Precis utanför ingången hittar vi Södra Sandby företagsförening som bjuder på lussebullar, glögg och kaffe till alla besökare. Vid ingången kan du köpa hemliga presenter från olika företag i byn till olika priser. I början av centrumhuset är det en liten barnhörna där det är ansiktsmålning, fiskedam och chansen att krama tomten för alla som vill, stora som små.

Andra stånd som var på plats var Evas hembageri som erbjöd att spritsa en pepparkaka gratis. Det såldes även honung från Södra Sandby och handstöpta ljus. Håriskåpet hade ett bord utanför där de såldes världens bästa borste och Tupperware fanns för plats för att promota sina produkter för matlagning på ett enkelt och bra sätt. Även Sprattelgubben hade hemliga julklappar för de mindre besökarna där man kunde välja kategori på paketen för 20 kr. Där fanns också handgjorda och egentillverkade julkort och tändsticksaskar.

Marknaden fortsatte sedan ner förbi Gå i skor där vi hittar Lunds Kommun och Kulturkrocken som bjöd på julmusik, lotteri och varmchoklad. Utanför Evas hembageri fanns det en hoppborg från SSIF och Lions och flera andra stånd fanns på plats, bland annat ett antal loppisar. Även brandkåren hade hittat till byn och visade upp sina fordon för alla intresserade.

Besökarna hade alla samma svar på min fråga om varför de valde att besöka Julmarknaden och svaret löd såhär ”Det är kul att det händer saker i byn samt vi vill stötta affärerna i byn”. Det flesta har gått på marknaden varje år. Niklas Mijdema står glad utanför Gloriosas Blommor och berättar för mig att han ska handla lite blommor. Själv håller han i en ny spritsad pepparkaka som hans son gjort under dagen.

Ett annat citat som sägs bland besökarna är ”Byn är inte så stor, men det blir många när vi samlas på samma ställe”

Tomten själv säger att det är hans stora glädje att få besöka Södra Sandbys Julmarknad varje år och har självklart alltid med sig en massa chokladtomtar.

 

/Alice Petersson

 

 

Niklas Mijdema säger glatt att han tycker om att det händer saker i byn.

 

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juli

  17jul10:00- 15:00Fiska med Sportfiskarna

  18jul10:00- 15:00Mermaiding - simma som en sjöjungfru!

  19jul14:00- 14:40Väx upp!

  Visa fler event
 • Woody Bygghandel
  ssaff
  Evashembageri
  Lawes
  sörgården
 • Gåiskor
  sprifarbiken
  smakerosak
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Apoteket
  Nordsjö
 • Sparbanken
  Teknik & Design
  Björkelund
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Lasses
  KB Bilservice
  Hund
  Qvists Glasmästeri
 • Centrumgrillen
  IBAB
  Gardinateljen
  Radon
  kropposjal
  Insikt
  Landins Blommor
  rauk o reko
  Arborist
  Thells
  Salongprofilen
  hund O mera
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  PP mekanik
 • Gilla oss gärna :)