folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården
Sandby autoservice
Lawes

Bygden

Published on december 1st, 2019 | by admin

0

Julmarknad

Nu är minsann julen invigd i Södra Sandby! I klart solsken och vindstilla väder hölls under lördagen den traditionsenliga julmarknaden, och vilken succe! På marknadsplatsen som i år var på före detta Sparbanken Skånes parkering stod flera lokala företag och föreningar uppställda. De bjöd på leenden, pepparkakor och tävlingar. Över gatan i Centrumhuset fanns ännu fler. Där ringlade också kön lång till tomten, som satt på en stol och lyssnade på barnens julönskningar. 

Inne i Tryckeriet hölls också julstök. Petra Kvist berättar att de bakat lussebullar, vörtbröd och kokt risgrynsgröt. I den mysiga restauranglokalen samlades fikasugna och de som slog sig ner kunde sedan njuta av musikkårens stämningsfulla jultoner. 

Julmarknaden är en viktig och rolig tillställning för alla lokala handlare och föreningar som engagerar sig. Lions Club Södra Sandby samlar exempelvis in stora delar av sina medel under dagen, som de sedan skänker till behövande både lokalt och värden över. Deras stora paketauktion drog mycket folk. Presenterna har företag i Södra Sandby med omnejd skänkt och många såldes för över 200 kronor. 

Även SSIF fanns på plats med sin stora hoppborg, brandkåren visade upp sin bil och lärde barn att släcka eld, Sprattelgubben höll i fiskdamm, Håriskåpet hade en fiskdamm för vuxna, och scouterna bjöd på stekta krabbelurer, ja listan på medverkande kan göras lång. Vi tackar alla som medverkade och hoppas att det blir minst lika bra väder, arrangemang och stämning nästa år!

/Fanny Dellenbo


länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  27jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  28jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  28jan18:30- 20:30Öppet möte om stenbrottet, transporterna & framtiden för Skrylle

  Visa fler event
 • ssaff
  ICA
  Kompas
  Evashembageri
 • Sprattelgubben
  Nordsjö
  Ciklid
  Gåiskor
  smakerosak
 • Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
 • Lasses
  Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Gardinateljen
  Gloriosa
  IBAB
  hund O mera
  rauk o reko
  Radon
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  UpsideDown
  Thells
  Insikt
  Teknik & Design
  Landins Blommor
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)