folktandvården
Sandby autoservice
Lawes
Lawes
Sandby autoservice
folktandvården

Kommun

Published on december 12th, 2019 | by admin

0

Jultips på biblioteket

Igår var det dags för det traditionella julbokpratet på Södra sandbys biblioteket. Ett event som hålls vars varje år, detta började 18.00 och det bjöds på både fika och lotteri.

När man kom in i rummet fick man en våg mot sig av doften från lussekatter och glögg. Bibliotekarierna som skulle hålla i denna upplevelse stod och bjöd på fika. Bokpratet börjar med att Matilde Åkesson en av bibliotekarierna hälsar välkomna. Hon berättar att böckerna både är för läsartips och julklappstips.

Flera böcker blev presenterade och en av dessa var 11 nätter före jul.

Denna boken förklarade dom som en bok om en småbarnsfamilj. Dom berättar om bokens olika moment där man får känna stressen i karaktärerna.

11 nätter före jul startar på luciadagen då mamman ser sina barn sjunga på morgonen. Men när hon ser pappan ta fram sin mobil får hon nog och bestämmer sig för att lämna honom. Istället hittar mamman i boken en hemsida där man kan skriva anonymt om sina familjeproblem. Hon skriver ner sina tankar men genom pappans jobb får han se texten och förstår vad det innebär. Han bestämmer sig för att skriva en kommentar i annat namn för att få henne att stanna. Problemet är att mamman börjar få känslor för denna påhittade person som pappan kallar Rudolf.

En annan bok som verkade uppskattas var Dela med dig. Denna bok är en barnbok och skulle rekommenderas upp till 3 år. Dom nämner flera gånger att alla med små barn kan känna igen sig i boken. Boken handlar om att dela med sig och är en väldigt enkel och vanlig barnbok. Matilde börjar läsa boken för oss och skratten fyller rummet. Barnbokens humor påverkade alla, stora som små och skulle vara en rolig julklapp för både barn och förälder. 

Tipsen var många och bra. Det fanns böcker för alla åldrar och många olika typer. Allt från fakta till deckare. Detta är ett bra sätt för läs älskare att utforska och hitta nya böcker.

/Elsa Arph

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  29jan18:00- 19:15Föreläsning – Träning vid diabetes typ II!

  30jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  30jan14:00Torsdagscafé

  Visa fler event
 • ICA
  ssaff
  Kompas
  Evashembageri
 • Gåiskor
  Ciklid
  smakerosak
  Nordsjö
  Sprattelgubben
 • Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
  Tors Plåt
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
 • Gardinateljen
  Insikt
  hund O mera
  Gloriosa
  Thells
  Gröna Kiosken
  rauk o reko
  Teknik & Design
  UpsideDown
  PP mekanik
  kropposjal
  Landins Blommor
  Radon
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)