Skånska energi
folktandvården
Sandby autoservice
Skånska energi
folktandvården
Sandby autoservice

Uncategorized

Published on januari 20th, 2019 | by admin

0

Kammarmusik i Sandby

Det är lördag eftermiddag och Engers musikinstitut ska ha konsert på Södra Sandby bibliotek där de ska framföra höstterminens arbete. När man kommer in bjuds det på fika och lite längre in i lokalen har stolar ställts upp till publiken. Klockan tre är det dags och de första tonerna spelas. Under konserten spelas klassiska stycken komponerade av bland annat Mozart och Beethoven.

Engers musikinstitut bjuder denna eftermiddag på kammarmusik vilket är väldigt speciellt då man oftast spelar sin stämma alldeles själv, till skillnad från i en orkester där man är flera stycken. Det gör att när man spelar kammarmusik krävs det ett väldigt gott samarbete mellan alla, mycket träning och såklart att man trivs ihop.  

Engers musikinstituts stora startpunkt var 2000 när Karin Enger tillsammans med Jasmine Enger öppnade upp det. Sen dess så har institutet varit en växande verksamhet fylld av musikglädje. Idag så har de ca 6 grupper samt enskild instrument undervisning som erbjuds till alla åldrar och nivåer.

Jag pratar med grundaren av Engers musikinstitut, Karin Enger, som säger att det är viktigt att känna att musiken inte ska vara en stress som enbart handlar om prestation. Utan faktiskt även kan fungera som en paus. Det är då hon tycker att musik spelandet ger som mest. Karin vill även lyfta fram att till Engers musikinstitut är alla välkomna oberoende av hur gammal man är. Hon tycker att det är viktigt för äldre att våga leta sig till musiken. Deras äldsta musikant är idag hela 90 år och hon talar ofta om hur mycket musiken har gett henne samt bidragit till hennes livskvalité.

I vår kommer det finnas fler chanser till att få uppleva Engers musikinstituts underbara spel. 2 maj kommer en del av de att spela på Stadsbiblioteket i Lund och även en avslutningskonsert i byahuset är inbokad men datumet ännu inte spikat.

/Thea Kindblom

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  20nov10:00Föräldrafika

  20nov11:00Språkcafé

  20nov14:30- 17:30After föris

  Visa fler event
 • Lawes
  ssaff
  ICA
  Evashembageri
  Kompas
 • Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
  smakerosak
 • JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
 • Hund
  Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Insikt
  IBAB
  PP mekanik
  Thells
  Radon
  Gröna Kiosken
  Teknik & Design
  Gloriosa
  kropposjal
  Landins Blommor
  UpsideDown
  hund O mera
  rauk o reko
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)