Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Uncategorized

Published on januari 20th, 2019 | by admin

0

Kammarmusik i Sandby

Det är lördag eftermiddag och Engers musikinstitut ska ha konsert på Södra Sandby bibliotek där de ska framföra höstterminens arbete. När man kommer in bjuds det på fika och lite längre in i lokalen har stolar ställts upp till publiken. Klockan tre är det dags och de första tonerna spelas. Under konserten spelas klassiska stycken komponerade av bland annat Mozart och Beethoven.

Engers musikinstitut bjuder denna eftermiddag på kammarmusik vilket är väldigt speciellt då man oftast spelar sin stämma alldeles själv, till skillnad från i en orkester där man är flera stycken. Det gör att när man spelar kammarmusik krävs det ett väldigt gott samarbete mellan alla, mycket träning och såklart att man trivs ihop.  

Engers musikinstituts stora startpunkt var 2000 när Karin Enger tillsammans med Jasmine Enger öppnade upp det. Sen dess så har institutet varit en växande verksamhet fylld av musikglädje. Idag så har de ca 6 grupper samt enskild instrument undervisning som erbjuds till alla åldrar och nivåer.

Jag pratar med grundaren av Engers musikinstitut, Karin Enger, som säger att det är viktigt att känna att musiken inte ska vara en stress som enbart handlar om prestation. Utan faktiskt även kan fungera som en paus. Det är då hon tycker att musik spelandet ger som mest. Karin vill även lyfta fram att till Engers musikinstitut är alla välkomna oberoende av hur gammal man är. Hon tycker att det är viktigt för äldre att våga leta sig till musiken. Deras äldsta musikant är idag hela 90 år och hon talar ofta om hur mycket musiken har gett henne samt bidragit till hennes livskvalité.

I vår kommer det finnas fler chanser till att få uppleva Engers musikinstituts underbara spel. 2 maj kommer en del av de att spela på Stadsbiblioteket i Lund och även en avslutningskonsert i byahuset är inbokad men datumet ännu inte spikat.

/Thea Kindblom

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  18sep10:00Föräldrafika

  18sep11:00Språkcafé

  18sep19:00Hantverkare, företagare och andra i 1950-talets Sandby; fars räkningar berättar

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  ssaff
 • Nordsjö
  Ciklid
  Sprattelgubben
  Gåiskor
  smakerosak
 • Tors Plåt
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • Gloriosa
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  Insikt
  rauk o reko
  Thells
  IBAB
  UpsideDown
  hund O mera
  Radon
  Teknik & Design
  kropposjal
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)