Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA

Skolan

Published on januari 23rd, 2017 | by admin

0

Killebäck i världen – världen i Killebäck

Det var under fredags eftermiddagen runt 14 tiden som vernissagen öppnade för Killebäckskolans konstverk. På plats var politiker, kulturchefen för kulturskolan, elever som varit med och skapat konstverket samt rektorn för skolan. Invigningen började med ett tal av rektorn, mikrofonen räcktes sedan över till Kulturskolans rektor Håkan B Carlsson och sist fick Elin Gustafsson som är kommunalrådet säga ett par ord.

Den röda tråden genom allas tal innehöll gemenskap, samarbete och utveckling. Projektet som kallas för Killebäck i Världen är ett resultat från ca 50 elever under deras elevensval som har varit med och skapat detta konstverk. Killebäckskolan vann Lunds kommuns integrations pris och ingen på skolan visste riktigt vad som skulle göras för prispengarna. Men det var skolans Bibliotekarie Elina Klang som kom på idén om att smycka Killebäckskolans väggar med färg. Projektet har inneburit en stor gemenskap mellan eleverna där de fått berätta vad de tycker är viktigt och sedan har alla tankar sammanställt spå det stora konstverket som är 10*4 meter.

Det blir även en påminnelse om hur viktigt det är att ta in alla när man går förbi väggen. Håkan B Carlsson tycker det är extra kul att det är ute i Lund öst och inte bara inne i stan. Elin Gustafsson tycker det är kul att eleverna har fått chansen att utveckla arbetet och hon längtar tills hon får se vad detta projekt kan utvecklas till längre fram. Hon tycker att det är bra att man kan lära sig av varandra, skapa band mellan eleverna och helt enkelt skapat ett vi. Elin avslutar med att det inte bara är ”Killebäck i världen” utan även världen i Killebäck.

Efter talen hålls det en fanfar och två elever tillsammans med Elin klipper det röda bandet och avslutar därefter invigningen.


/Alice Petersson, / foto: Anna Rynefors


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • ssaff
  Lawes
  Woody Bygghandel
  Evashembageri
  sörgården
 • Apoteket
  Sprattelgubben
  Ciklid
  sprifarbiken
  Gåiskor
  Nordsjö
  smakerosak
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  Tors Plåt
  Björkelund
  Teknik & Design
 • Lasses
  Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
 • Radon
  Landins Blommor
  Insikt
  Salongprofilen
  Arborist
  kropposjal
  PP mekanik
  UpsideDown
  Thells
  hund O mera
  Gloriosa
  rauk o reko
  Centrumgrillen
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)