Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Skolan

Published on januari 23rd, 2017 | by admin

0

Killebäck i världen – världen i Killebäck

Det var under fredags eftermiddagen runt 14 tiden som vernissagen öppnade för Killebäckskolans konstverk. På plats var politiker, kulturchefen för kulturskolan, elever som varit med och skapat konstverket samt rektorn för skolan. Invigningen började med ett tal av rektorn, mikrofonen räcktes sedan över till Kulturskolans rektor Håkan B Carlsson och sist fick Elin Gustafsson som är kommunalrådet säga ett par ord.

Den röda tråden genom allas tal innehöll gemenskap, samarbete och utveckling. Projektet som kallas för Killebäck i Världen är ett resultat från ca 50 elever under deras elevensval som har varit med och skapat detta konstverk. Killebäckskolan vann Lunds kommuns integrations pris och ingen på skolan visste riktigt vad som skulle göras för prispengarna. Men det var skolans Bibliotekarie Elina Klang som kom på idén om att smycka Killebäckskolans väggar med färg. Projektet har inneburit en stor gemenskap mellan eleverna där de fått berätta vad de tycker är viktigt och sedan har alla tankar sammanställt spå det stora konstverket som är 10*4 meter.

Det blir även en påminnelse om hur viktigt det är att ta in alla när man går förbi väggen. Håkan B Carlsson tycker det är extra kul att det är ute i Lund öst och inte bara inne i stan. Elin Gustafsson tycker det är kul att eleverna har fått chansen att utveckla arbetet och hon längtar tills hon får se vad detta projekt kan utvecklas till längre fram. Hon tycker att det är bra att man kan lära sig av varandra, skapa band mellan eleverna och helt enkelt skapat ett vi. Elin avslutar med att det inte bara är ”Killebäck i världen” utan även världen i Killebäck.

Efter talen hålls det en fanfar och två elever tillsammans med Elin klipper det röda bandet och avslutar därefter invigningen.


/Alice Petersson, / foto: Anna Rynefors

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  23dec10:004:e advent med Södra Sandby församling

  24decHeldagJulafton med Södra Sandby församling

  25dec07:00Juldagen i Hardeberga kyrka

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Lawes
  ssaff
  sörgården
 • Ciklid
  smakerosak
  Apoteket
  Gåiskor
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  sprifarbiken
 • Länsförsäkringar
  Björkelund
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Sparbanken
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
  KB Bilservice
 • rauk o reko
  UpsideDown
  kropposjal
  Insikt
  Thells
  Gröna Kiosken
  Radon
  Landins Blommor
  PP mekanik
  Teknik & Design
  Gardinateljen
  Gloriosa
  hund O mera
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)