Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Skolan

Published on januari 23rd, 2017 | by admin

0

Killebäck i världen – världen i Killebäck

Det var under fredags eftermiddagen runt 14 tiden som vernissagen öppnade för Killebäckskolans konstverk. På plats var politiker, kulturchefen för kulturskolan, elever som varit med och skapat konstverket samt rektorn för skolan. Invigningen började med ett tal av rektorn, mikrofonen räcktes sedan över till Kulturskolans rektor Håkan B Carlsson och sist fick Elin Gustafsson som är kommunalrådet säga ett par ord.

Den röda tråden genom allas tal innehöll gemenskap, samarbete och utveckling. Projektet som kallas för Killebäck i Världen är ett resultat från ca 50 elever under deras elevensval som har varit med och skapat detta konstverk. Killebäckskolan vann Lunds kommuns integrations pris och ingen på skolan visste riktigt vad som skulle göras för prispengarna. Men det var skolans Bibliotekarie Elina Klang som kom på idén om att smycka Killebäckskolans väggar med färg. Projektet har inneburit en stor gemenskap mellan eleverna där de fått berätta vad de tycker är viktigt och sedan har alla tankar sammanställt spå det stora konstverket som är 10*4 meter.

Det blir även en påminnelse om hur viktigt det är att ta in alla när man går förbi väggen. Håkan B Carlsson tycker det är extra kul att det är ute i Lund öst och inte bara inne i stan. Elin Gustafsson tycker det är kul att eleverna har fått chansen att utveckla arbetet och hon längtar tills hon får se vad detta projekt kan utvecklas till längre fram. Hon tycker att det är bra att man kan lära sig av varandra, skapa band mellan eleverna och helt enkelt skapat ett vi. Elin avslutar med att det inte bara är ”Killebäck i världen” utan även världen i Killebäck.

Efter talen hålls det en fanfar och två elever tillsammans med Elin klipper det röda bandet och avslutar därefter invigningen.


/Alice Petersson, / foto: Anna Rynefors


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juni

  27jun10:00- 10:40Trumattack

  28jun13:00- 15:00Lär dig korpmagi och att smyga som en räv

  29jun13:00- 15:00Vilda ätliga växter

 • sörgården
  Lawes
  Woody Bygghandel
  ssaff
  Evashembageri
 • Nordsjö
  Ciklid
  Apoteket
  smakerosak
  Gåiskor
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Ryttare & häst
 • Björkelund
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
  Sparbanken
  Tors Plåt
  Teknik & Design
 • Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
  KB Bilservice
 • kropposjal
  Centrumgrillen
  rauk o reko
  Insikt
  Arborist
  Salongprofilen
  Radon
  Gloriosa
  Thells
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  UpsideDown
  Landins Blommor
  hund O mera
  IBAB
 • Gilla oss gärna :)