Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Föreningar

Published on maj 9th, 2018 | by admin

0

Killebäck vann skol-SM i Schack!

SM i schack för skollag spelades i år i Linköping med totalt närmare 60 lag med tillsammans runt 250 spelare i de olika klasserna. Två lag från Sandby hade kvalificerat sig via vinster vid distriktsmästerskapen för skollag, Killebäckskolan i högstadieklassen och Byskolan i lågstadiet. Alla spelarna tränar schack i Sandbyklubben SK Sandlöparen, men i den här tävlingen representerar man sin skola då man måste gå på samma skola och stadium för att kunna spela i samma lag.

Spelarna från Killebäck har varit med och tävlat för först Byskolan och sedan Killebäckskolan ända sedan 2012. De har kommit tvåa och trea ett par tidigare år men aldrig lyckats vinna förrän nu på sista försöket tillsammans då flera av spelarna går i 9:an och kommer att hamna på olika skolor nästa termin och då inte kan spela tillsammans längre.

Efter de 6 ronderna som spelades i helgen var segern klar med marginal, Killebäckskolan vann alla sina lagmatcher och närmsta lag kom 4 poäng efter. På de 24 partierna som spelades i de 6 matcherna (varje match består av 4 partier där lagens spelare möter varandra i rankingordning, eftersom Killebäckskolan hade 5 spelare med så fick en spelare stå över varje match) vann Killebäckskolan 21 av dessa, ett slutade oavgjort och endast 2 partier förlorades. I laget spelade Jacob Jönsson, Oscar Jönsson, Olof Söderquist, Simon Sjö och Anton Håkansson Dik.

Efter vinsten vid SM är laget nu kvalificerat till Nordiska mästerskapen som spelas i Finland i september.

Roligt var också att laget från Byskolan även de spelade bra. Det laget kom på 11:e plats, men då flera av spelarna endast går i 1:an så kan de vara med två år till i samma klass så det finns chanser att hamna ännu högre nästa gång om laget lyckas kvalificera sig till finalen igen då. I Byskolans lag spelade Ziqian Xu, Rasmus Hoyer Weyns, Jakob Prochéus och Oscar Björkman Vilhelmsson. Carl Bergstedt var också med och vann kvaltävlingen men kunde tyvärr inte följa med till finalen.

/Claes Jönsson

Intresserad av Schack? Kolla in mer HÄR


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • ssaff
  sörgården
  Evashembageri
  Woody Bygghandel
  Lawes
 • smakerosak
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Gåiskor
  sprifarbiken
  Ciklid
  Apoteket
 • Teknik & Design
  Björkelund
  Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  Sparbanken
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
 • Landins Blommor
  UpsideDown
  Gloriosa
  IBAB
  Insikt
  Salongprofilen
  Centrumgrillen
  PP mekanik
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  Thells
  Radon
  hund O mera
  Arborist
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)