Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Skolan

Published on juni 9th, 2018 | by admin

0

Killebäckskolan får besök av Cirkus Sukric

Lindansörer, trollkarlar, hårresande clowner och vilda djur; i torsdags fick Killebäckskolan sitt fjärde och sista besök av Cirkus Sukric, årets musikal. Med fantastiska skådespelarinsatser, färgsprakande rekvisita och en sammanhållning det inte gick att ta miste på bjöd niondeklassarna sin publik på en storslagen kväll. Att de alla avslutar sin högstadietid med flaggan i topp råder det inga tvivel om.

Cirkus Sukric befinner sig, minst sagt, i en ekonomisk kris. Cirkusdirektören har knappt råd att betala sina anställdas löner, och ännu mindre nya popcorn till besökarna. Samtidigt går byns andra cirkus, med den ambitiösa och något stränga Petronella i spetsen bättre än någonsin. Så vad ska Cirkus Sukric göra för att ta sig ur problemen de hamnat i? Hur ska de göra för att locka en större publik? Det är dessa frågor, och många andra, som föreställningen med både allvar och skratt besvarar. På vägen dit träffar vi på en mängd roliga karaktärer, och får ta del av mycket skämt som just vi sandbybor kan relatera till.

Att niondeklassarna på Killebäckskolan avslutar sin högstadietid med en musikal är en tradition som sträcker sig långt tillbaka. Sedan augusti, berättar Christoffer Holmgren som är musiklärare på skolan, har arbetet varit igång och precis allting vi kan se på scen har de själva producerat. Låtar och låttexter, rekvisita, kostymer, manus, smink; ja, allt! De har även nu precis i sluttampen haft två temaveckor då de har jobbat intensivt på alla håll; något jag själv minns var både behövligt och kul sen min tid i nian. Året kantas, som de flesta vet, av gymnasieval och nationella prov och det var befriande att få fokusera helt på någonting annat och samtidigt få spendera tid med sina vänner.

I höstas, berättar Jon Vendelbo som är träslöjdslärare på skolan, fick niondeklassarna, precis som varje år, tre ledord som manuset skulle åtgå ifrån. Ledorden för i år var cirkus, mångfald och motsats. Motsatser fanns det gott om (bara i titeln finner du den första!), och likaså cirkus var naturligtvis en tydlig del. Men mångfald då? Jag tyckte det blev som allra tydligast i slutet. Cirkus Flash och Cirkus Sukric bestämde sig för att samarbeta istället för att konkurrera och allt och alla som tidigare utgjort motsatserna samlades – och vad är mer mångfaldigt än det? I ett kärleksfullt avslut, inte bara för denna föreställningen utan för hela arbetet stod den glada årskursen tillsammans uppe på scenen och sjöng och hoppade tills det till sist var dags för publiken att gå. För niorna väntade då en grillkväll tillsammans, för att inte tala om det stundande sommarlovet. Kanske är det med en släng av melankoli, men av den sammanhållning som fanns eleverna emellan ikväll att döma kommer de ha kvar varandra ett väldigt, väldigt bra tag till.

/Emmy Odeskog

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  21jan15:30- 16:30Bokfika för barn

  23jan10:00Föräldrafika

  23jan11:00Språkcafé

  Visa fler event
 • sörgården
  Lawes
  ssaff
  Evashembageri
 • Gåiskor
  Ciklid
  sprifarbiken
  Apoteket
  Nordsjö
  smakerosak
  Sprattelgubben
 • Sparbanken
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
 • KB Bilservice
  Lasses
  Hund
  Qvists Glasmästeri
 • Radon
  PP mekanik
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  Insikt
  Thells
  Teknik & Design
  IBAB
  kropposjal
  hund O mera
  Landins Blommor
  UpsideDown
  rauk o reko
 • Gilla oss gärna :)