Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Företag

Published on november 19th, 2017 | by admin

0

Kropp och Själ – företag i Sandby

Företaget Kropp och Själ har funnits i Södra Sandby i mer än 11 år och startades redan i januari 2005. Grundare och VD heter Towe Andersson och hon är bland annat utbildad till Diplomerad och Certifierad Massageterapeut som är certifierad av svenska branschrådet vilket innebär att hon följer de riktlinjer som finns bland annat genom att produkterna är äkta vara och att det ska vara vetenskapligt bevisat att material och ämnen som finns i produkterna faktiskt hjälper. Hon jobbade tidigare inom sjukvården och började att jobba parallellt med företaget. Men redan efter 4 månader kunde hon leva på det på heltid. Hon driver sin verksamhet hemma och har sin salong i ena delen av huset. Detta leder till att det alltid är tyst och lugnt vilket ger en trygghet för kunden. En annan fördel med att ha det hemma är att det är enkelt för kunden att parkera och det är gratis. Towe berättar även att det oftast är många som berättar eller ställer frågor om lite privatare ämnen vilket gör att kunden inte heller behöver vara orolig att någon annan än just Towe kommer att höra det. Hon är väldigt noggrann med sekretess och delar inte med sig av det kunderna berättar till andra.

Kropp och själs huvudverksamhet är massage men de erbjuder även massageterapi och rehabilitering. Kost och näringsrådgivning är också en stor växande del av företaget eftersom människor idag blir allt medvetna av vad de stoppar i sig. Det har även börjat bli mycket föreläsningar kring just det ämnet också. Towe ser en ökad koppling mellan den tiden patienter och kunder investerar i sig själva kommer tillbaka till dem själva. Hon jobbar även med PNF-töjning vilket är en metod som används för att förbättra kommunikationen mellan nervsystemet och skelettmuskulaturen. Metoden används i samband med massage för att få spända muskler att slappna av ytterligare. En annan behandlingsmetod är akupressur som bygger på samma grundteorier om kroppens energier som akupunktur. Hon erbjuder även medicinsk laser och något av de nyaste inslagen på marknaden nämligen rehabtejp som sätts över en muskel för att hjälpa till med rehabiliteringen. Det ska inte behövas en massa läkemedel i onödan anser hon.

Förutom en massa behandlingar erbjuder Kropp och Själ även 4 träningspass i veckan. Alla dessa i Södra Sandby och de passar för alla. Det är intervallträning 2 gånger i veckan och guldträning med fokus på balans och styrka en gång i veckan. Sedan erbjuds det Ashtanga yoga vilket är en dynamisk yoga med fokus på styrka. Yogan och Guldträningen hålls i Sandby träningscenter medan intervallträningen hålls vid Österskolan under ett stor tak alltså utomhus. Hon leder själv alla passen förutom Yogan. På träningspasset ute har den yngsta varit ca 18 år och den äldsta runt 70 vilket gör att träningen anpassas efter varje individ. Det är heller inget sommaruppehåll eftersom många tycker det är skönt att röra på sig även under sommaren. Något de flesta uppskattar är att det inte krävs någon föranmälan till intervallpassen utan det är bara att dyka upp. Men köper ett klippkort men det är flera personer som kan ha ett vilket gör att man enkelt kan dela det med familjen.

Trafikskador är även något Towe ser ökar genom året och hon är även en av få i Skåne som får i uppdrag av försäkringsbolagen att hjälpa till med rehabiliteringen inom trafikolyckor oftast när det gäller nackskador. Towe tycker det är väldens bästa jobb att få hjälpa någon att komma tillbaka till vardagen och bli återställd efter svåra olyckor, samtidigt som det såklart inte går att återställa alla helt, men hon älskar att få se utvecklingen och förbättringen på patienten.

Själv jobbar Towe ca 45-47 timmar i veckan och det gäller då endast med patienter och förberedelse av föreläsningar. Hon tar emot ca 8-9 kunder per dag och det är fullbokat fram till den 6 december. Hon har även en hel lista med patienter som väntar på eventuella återbud.

Under onsdagen hade hon föreläsningen ”ett sundare liv” ute vid Ringsjön. Föreläsningar är något Towe tycker är kul eftersom det är inspirerande att inspirera andra. Hon har oftast väldigt blandad publikgrupp där det ibland är stora företag, föreningar mm som hyr in henne. Hon utbildar och diplomerar även i Taktil massage och Hot Stone massage. Hon håller också i kurser till föräldrar i spädbarns fas. Kurserna hålls oftast hemma hos henne men det finns även tillgång till lokal vid behov.

Målgruppen för hela företaget är ganska varierat både på när det gäller kön och ålder. Den yngsta som går och får regelbunden massage är 10 år och den äldsta är 90 år. Företag blir mer generösa med friskvårdsbidrag vilket gör att fler kan gå på massage och använda friskvårds pengarna till sig själv. Många kunder bor i Södra Sandby men det kommer även folk från Kristianstad, Ängelholm, Båstad och ända ner till Ystad. Detta främst pågrund av att hon tar emot trafikolyckorna. Men merparten bor ändå i Lundaregionen.

Towe Andersson är även kvinnan som arrangerar Tjejkvällarna i Södra Sandby och har ni inte läst våra tidigare artiklar om det rekommenderar jag det varmt. Alla intäkter under kvällen går nämligen till barncancerfonden och är ett utmärkt sätt för småföretagen i Södra Sandby att visa upp sig. Towe tycker Sandby är en fin by som engagerar sig och köper oftast lokalt men det är svårt att marknadsföra sig i byn eftersom det inte finns en tillräckligt bra annonsplats, hon tänker då främst på de äldre som saknar en dator att söka på.

Förutom alla behandlingar, träningar och tjejkvällarna arrangerar Kropp och Själ också träningsresor 2 gånger per år. De äldsta som varit med har varit 75 år gammal och den yngsta runt 17 år. Detta gör att träningen anpassas efter individen. Resorna sker i maj och september och de har rest tillbaka till samma ställe två gånger, hon försöker alltid variera destinationerna och leta efter det bästa stället för resorna. En person har nämligen varit med hela 5 gånger vilket hon tar som en super bra respons. Hon anordnar all träning själv, som består av yoga, joggingturer, vattengympa, mindfulness och mycket mer. Där emellan hinner de även med shopping och solning. Hon vill att gruppen ska stanna på ca 20 deltagare vilket gör att alla kan få en gemenskap. Bland annat äts det vid långbord vid frukost, lunch och middag. Hon vill kunna hjälpa alla så de kan träna på rätt sätt. Det är många som väljer att åka på resan själva och tyvärr domineras resorna av kvinnor men det har varit med män också. Man väljer att boka del i ett dubbelrum eller i enskilt rum men de flesta väljer att bo i dubbelrum. Det blir då Towes uppgift att placera dem så att alla känner sig trygga med sin nya rumskamrat i en vecka. Vårens träningsresa är redan fullbokad och tiderna för höstens släpps i februari/mars.

Kropp och själ säljer även närproducerade och ekologiska produkter och Towe får ofta frågor om hur de ska äta, träna och motionera.

Förr tyckte hon att trycket på massage och behandlingar gick ner lite under sommaren men nu de senaste åren har det varit flera som velat varva ner och ta hand om sig själva istället. En annan sak som ökar under sommaren är nack och ryggskotts skador när man tex fixar i trädgården mm. Men generellt ser hon ett jämnt följde genom hela året. Det är dock fler som köper kosttillskott under vinterhalvåret.

Följ även Kropp och Själs Facebook sida. Där brukar Towe lägga ut och tipsa om vitaminer, recept och andra små tips i vardagen.

/Alice Petersson

 

http://www.kroppochsjal.org/

facebook

I samarbete med Södra Sandby företagarförening

 

 

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  13decHeldagLucia med Södra Sandby församling

  16decHeldag3:e advent med Södra Sandby församling

  23dec10:004:e advent med Södra Sandby församling

  Visa fler event
 • Lawes
  Evashembageri
  ssaff
  sörgården
 • Nordsjö
  sprifarbiken
  Sprattelgubben
  Ciklid
  smakerosak
  Gåiskor
  Apoteket
 • Sparbanken
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  Tors Plåt
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
  Lasses
 • IBAB
  Landins Blommor
  Insikt
  Thells
  Teknik & Design
  rauk o reko
  hund O mera
  Gardinateljen
  kropposjal
  PP mekanik
  Radon
  Gröna Kiosken
  UpsideDown
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)