Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Företag

Published on april 6th, 2018 | by admin

0

Kvällsmingel hos Gå i Skor

Himlen är blå och solen har bjudit in till en härlig vårsol. På håll hör man glada röster som står utanför Gå i Skors ingång. Människorna utanför skrattar, hälsar och snackar med varandra. Dagens vårväder har nog smittat av sig på alla för alla har fina vårjackor och kappor på sig. Ett gäng cyklar står även utanför och många kommer gående till butiken. Onsdagen den 4 April höll nämligen Gå i Skor kvällsmingel i sin affär. Butiken höll öppet för de som hade anmält sig till deras mingelkväll.

Madlein står vid dörren och hälsar alla välkomna och prickar av så rätt personer kommer in. Hon berättar för mig att det är 4:e gången de håller i mingelkväll  och de tre senaste gångerna har det fungerat kanon. Det är alltid fullbokat och de får tyvärr sätta ett stopp för antalet som de kan ta in varje gång men hon skulle ändå tippa på att det är runt 50-60 personer som varit där under kvällen. Det är även många återkommande kunder och så droppar det alltid till några nya varje gång. Oftast tar de återkommande kunderna med sig någon vän eller släkting så kundkretsen ökar hela tiden. Tidigare år har försäljningen varit hög och det tycks inte vara någon skillnad för detta året då kön ringlar sig lång i butiken. En av anledningarna kan vara det bra erbjudandet som alla kunder får under kvällen, nämligen 25% rabatt på allt i butiken. En chans som inte går att missa.

Kvällen är tillägnad de vuxna eftersom det bland annat bjuds på vin. Madlein berättar att det kan vara skönt för kanske föräldrar att kunna lämna sina barn hemma och gå runt i lugn, och ro, umgås med väninnor och alltså bara få vara för sig själva en stund. Att det bjuds på lite vin och tilltugg är även en anledning till varför butiken håller stängda dörrar eftersom det inte är för allmänheten utan endast de som anmälde sig till mingelkvällen. Vem som helst kan däremot anmäla sig till mingelkvällarna.

Maria är en av kunderna under kvällen och hon är en stamkund som varit med på alla mingelkvällarna. Hon själv är Christels barndomskompis och har därför varit med Gå i skor sedan start och sett verksamheten växa. Hon gillar framförallt att utbudet av kläder förbättras för varje gång. Hon brukar alltid handla något och har aldrig kommit tomhänt hem från en mingelkväll. Hon berättar även att helhetsbilden förbättras för varje gång eftersom det finns mer klädmärken och utbudet växer allt eftersom.

I vänstra hörnet av butiken hittar vi ett litet bord där det serveras vin, lite olika ostar, olika kex och en liten skål med godis. I andra hörnet hittar vi märket Dobsom och deras representanter. De säljer främst jackor och kläder för friluftslivet och Christel och Madlein brukar köpa in ett litet sortiment av dem. Men nu på kvällen har kunderna möjlighet att köpa ur hela sortimentet. Företaget kommer ursprungligen från Höör och de har varit med en gång innan.

Denis är släkting med butiksägarna och är på mingelkvällen  för första gången och hennes första intryck är att det är jättetrevligt. Hon tycker även det är kul med utbudet av kläder och har själv plockat ut ett par sommarbyxor. Hon ser bara positivt med kvällen och kom själv med sin mamma och moster som varit med tidigare. Affa är här för första gången och hennes intryck är också en trevlig kväll. Hon poängterar även att det är kul att något sånt här ordnas i vår lilla by. Själv känner hon igen några sedan innan vilket hon tycker är kul att kunna säga hej till och prata lite med.

Christel uppskattar att det varit runt 60 personer som mest när man räknar in personalen också. Dem har fått hjälp av deras föräldrar och familj att kunna ordna kvällen så alla kunder ska få snabb hjälp. Efter lite mer än en timme har lokalen blivit lite enklare att gå runt i då många redan hunnit handla och gått vidare. Men det är fortfarande gott om folk kvar i butiken när jag lämnar efter 1,5 timme. Majoritet av kunderna är kvinnor men alla i olika åldrar och de ler glatt till varandra.

Håll utkik efter nästa mingelkväll genom att besöka butiken eller signa upp med email i butiken och få lite utskick med nyheter.

/Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • maj

  22maj11:00Språkcafé

  27maj17:00- 18:30Vill du?

  28maj15:00Italienskt språkcafé

  Visa fler event
 • Lawes
  Evashembageri
  ssaff
  sörgården
 • Gåiskor
  Ciklid
  Nordsjö
  smakerosak
  Sprattelgubben
 • Länsförsäkringar
  Tors Plåt
  Sparbanken
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
  Hund
 • kropposjal
  Landins Blommor
  Insikt
  PP mekanik
  Gröna Kiosken
  Radon
  hund O mera
  Gardinateljen
  Teknik & Design
  IBAB
  Gloriosa
  UpsideDown
  rauk o reko
  Thells
 • Gilla oss gärna :)