Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Företag

Published on november 23rd, 2018 | by admin

0

Landins blommor

När man stiger in i Landins Blommor möts man av en pust av värme och blomdofter. Bakom disken står Affie Landin och förbereder en leverans. Det är hon och hennes man Bengt Landin som äger blomsterbutiken på Vinkelhaken 2 i Södra Sandby.

Landins Blommors historia börjar redan vid andra världskrigets slut. Då hette företaget Lunds trädgårdsfirma och var stationerat i Lund. Bengt Landins far tog över företaget i början av 70-talet. 1981 bytte det namn till Landins blommor och flyttade till en nybyggd lokal i Södra Sandby, och på Vinkelhaken ligger butiken kvar än idag.

Butiksdelen på Landins blommor består av fyra rum: En förbutik där det finns färdiga arrangemang i olika former. Just nu pryder det nyss inkomna julsortimentet hyllorna. Det finns även ett kylrum med ett stort sortiment av snittblommor och färdiga buketter.

Letar man efter blommor att ha i fönstret så finns det ett stort växthus med allt från kaktusar till orkideér. Affie förklarar att kunderna kan gå på upptäcktsfärd i växthuset och välja passande planta i lugn och ro.

I ett hörn av växthuset finns “Landins Hemliga Håla”, där man såhär här i juletid möts av ett klarrött hav av julstjärnor.  

Vid varje inköp av en växt på Landins Blommor ingår en beskrivning om hur du bäst tar hand om växten. “Skötselråden kommer automatiskt vid kassan”, skrattar Affie Landin. Hon förklarar att det är synd när blomsterbutiker tvingas stänga på grund av att utbudet växer i varuhus “Då försvinner också kunskapen” berättar Affie.

Landins blommor driver även grossistverksamhet. I lagrets kylrum står flera vagnar med snittblommor i regnbågens alla färger. De kommer från Nederländerna och Kenya. Bengt Landin berättar att de leverer blommor till många butiker runt om i Skåne.

Landins Blommor får många olika sorters beställningar från allt från födelsedagar till begravningar. Det mesta som en kund vill ha går att fixa, det gäller bara att förstå hur de tänker sig resultatet förklarar Affie.

Länge har Landins blommor haft en populär permanent tävling då de varje månad drar en “månadens kund” ur en stor glasbehållare med kvitton. Vinnaren har då fått en kurs i blomsterbindning. Men november blir sista månaden för den tävlingen eftersom det är svårt för många vinnare att hitta en lucka i sitt schema för kursen. Affie har planer på en ny tävlingsidé som startar efter nyår, så håll utkik efter den!

/Fanny Dellenbo


länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  19apr - 28apr 1909:00apr 28Konst i Hällestad

  22apr18:00Annandag påsk i kyrkan

  24apr10:00Föräldrafika

  Visa fler event
 • Lawes
  Evashembageri
  ssaff
  sörgården
 • Gåiskor
  Nordsjö
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Apoteket
 • Björkelund
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Sparbanken
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • kropposjal
  Insikt
  rauk o reko
  Gloriosa
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Radon
  Teknik & Design
  Landins Blommor
  Gardinateljen
  IBAB
  Thells
  UpsideDown
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)