ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Skånska energi
ICA

Föreningar

Published on oktober 7th, 2017 | by admin

0

Landskamp mellan Danmark och Sverige p20 i Södra Sandby

Under lördagseftermiddagen den 7 Oktober spelades det en stor fotbollsmatch i Södra Sandby. Det var nämligen landskamp mellan Danmark och Sveriges P20 landslag. I ösregn spelade de båda lagen på bra och publiken var med under hela matchen.

Matchen inleddes pampigt där små spelare fick gå in med lagen som maskotar. De var födda 2009 eller 2010 och nådde spelarna upp till höfterna. Nationalsången sjöngs för båda länderna och för Sverige var det 15 åriga Linn Carlson som stod för stämman. Lagom till matchstart öppnades sig även himlen men det var ändå en stor publik siffra som hamnade på 973 personer. Det är fullt av bilar och cyklar på parkeringen intill Killebäckskolan. Smarta var de som valde att boka sittplats under tak på Sandbyvallens läktare som även är relativt nybyggd.

Matchen inleddes stenhårt och redan i femte spelminuten fick spelare nummer 5 för Sverige en varning. 15 minuter in i matchen skadas en av de Svenska spelarna men kan själv gå ut från planen. Danmark inledde med det första målet men innan första halvlek tar Sverige igen och sätter 1-1 till halvleken. I andra halvlek sätter Danmark 2-1 efter bara ca 40 sekunder på plan. Sverige får chans till en straff men missar. Matchen slutar 2-2 efter 90 minuters spel.

Olle Fridolf berättar för mig att det är genom tur, flyt och bra kontakter han har kunna arrangera denna landskamp i Södra Sandby. Han berättar att han länge försökt arrangera något större i Södra Sandby och tycker det är tråkigt att allt nästan bara sker i Lund. Denna match  är bra både för Södra Sandby IF som förening som bevisar att de kan hålla i sådana här evenemang men även för byn Södra Sandby som sätts på kartan.

För att kunnat arrangera detta evenemang har alla i klubben varit engagerade. Runt planen fanns det flera fikaställen att handla fika och det grillades korv samt hamburgare. Alla funktionärer bestod av aktiva spelar i SSIF eller föräldrar till aktiva barn. Vid ingången möttes man av glada ungdomar som kollade biljetterna och det var även flera matchvärdar under 18 år. Lunds kommun var även med och sponsrade med inträdesbiljetter till alla ungdomar under 16 år för att så många som möjligt skulle ha chans att titta. Utöver fika fanns där även aktiviteter som att skjuta skott på en madrass men även ansiktsmålning för de som vill heja på sitt favoritlag lite extra.

Tackar SSIF som stod för ett bra evenemang under lördagseftermiddagen trots ösregn. Och till alla fantastiska funktionärer samt önskar framtidens stjärnor inom fotboll stort lycka till!

/Alice Petersson

 

Foto: Per Jönsson

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  19nov16:00- 19:00Blodbussen

  22nov11:00- 12:00IT-träff biblioteket

  22nov14:00Pianokonsert med modern klassisk musik

  Visa fler event
 • sörgården
  Evashembageri
  Lawes
  ssaff
 • Apoteket
  Gåiskor
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  sprifarbiken
 • Björkelund
  Tors Plåt
  JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Hund
 • UpsideDown
  Insikt
  kropposjal
  hund O mera
  Gloriosa
  Teknik & Design
  rauk o reko
  Radon
  Gardinateljen
  Thells
  Landins Blommor
  PP mekanik
  IBAB
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)