Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Uncategorized

Published on maj 1st, 2017 | by admin

0

Majbål i Södra Sandby

Det var strålande sol när ankorna släpptes nerför Sularpsbäcken igår den 30 April när Valborg firades i Södra Sandby. Det var Lions som höll i festligheterna och dom bjöd på bland annat korvgrillning och tände det fina majbålet. Lions tackar även Skånska energi, Emanuels bygg och Q8 som var med och sponsrade. 
Det var ett glatt gäng på nio stycken lionssjälar som var med. Kvällen började med att ankorna släpptes vid Sularpsbäcken ungefär vid Ica och sedan kunde man följa ankornas färd ner mot målet som var vid majbålet och bakom Fästan. Vid halv åtta ropades vinnarna av ankracet ut och det var anka nummer 874 som tog hem 5000kr. Strax efter var anka nummer 759 som vann hela 2500kr. Ankorna som kom in som 3-6 fick hela 1500kr och sista vinsten var 500kr som gick till plats nummer 7-15. Totalt delades 18 tusen kronor ut som prispengar till 15 lyckliga placerade. 
Lions delade även ut deras årliga stipendium som gick till Camilla Lindborg och Maria Lundkvist för deras insats med Facebook sidan Sandbykollen för deras arrangemang med en samlings sida för Södra Sandby där invånarna kan ge varandra information och diskutera saker. 
Efteråt var det vårkören från Killebäckskolan som sjöng ett antal vårsånger för att välkomna våren. Johan Perup som var vårtalaren tackar även Hasse Rasmusson som är en välkänd och omtyckt person i byn. 
Kvällen avslutades med att majbålet tändes. I år var det även säkrat för att inga igelkottar eller andra djur skulle mista livet. Sista april avslutades alltså på topp med strålande väder, strålande människor runt bålet och ett fint majbål. 
Med vänliga hälsningar, Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  19apr - 28apr 1909:00apr 28Konst i Hällestad

  27apr18:00Teataer Trycket - Vinden

  28apr15:00Teater-quiz

  Visa fler event
 • ssaff
  sörgården
  Evashembageri
  Lawes
 • smakerosak
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Gåiskor
 • Sparbanken
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
 • Hund
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
 • UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Gardinateljen
  kropposjal
  Thells
  Landins Blommor
  hund O mera
  rauk o reko
  Insikt
  IBAB
  PP mekanik
  Teknik & Design
  Radon
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)