Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Uncategorized

Published on maj 1st, 2017 | by admin

0

Majbål i Södra Sandby

Det var strålande sol när ankorna släpptes nerför Sularpsbäcken igår den 30 April när Valborg firades i Södra Sandby. Det var Lions som höll i festligheterna och dom bjöd på bland annat korvgrillning och tände det fina majbålet. Lions tackar även Skånska energi, Emanuels bygg och Q8 som var med och sponsrade. 
Det var ett glatt gäng på nio stycken lionssjälar som var med. Kvällen började med att ankorna släpptes vid Sularpsbäcken ungefär vid Ica och sedan kunde man följa ankornas färd ner mot målet som var vid majbålet och bakom Fästan. Vid halv åtta ropades vinnarna av ankracet ut och det var anka nummer 874 som tog hem 5000kr. Strax efter var anka nummer 759 som vann hela 2500kr. Ankorna som kom in som 3-6 fick hela 1500kr och sista vinsten var 500kr som gick till plats nummer 7-15. Totalt delades 18 tusen kronor ut som prispengar till 15 lyckliga placerade. 
Lions delade även ut deras årliga stipendium som gick till Camilla Lindborg och Maria Lundkvist för deras insats med Facebook sidan Sandbykollen för deras arrangemang med en samlings sida för Södra Sandby där invånarna kan ge varandra information och diskutera saker. 
Efteråt var det vårkören från Killebäckskolan som sjöng ett antal vårsånger för att välkomna våren. Johan Perup som var vårtalaren tackar även Hasse Rasmusson som är en välkänd och omtyckt person i byn. 
Kvällen avslutades med att majbålet tändes. I år var det även säkrat för att inga igelkottar eller andra djur skulle mista livet. Sista april avslutades alltså på topp med strålande väder, strålande människor runt bålet och ett fint majbål. 
Med vänliga hälsningar, Alice Petersson

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  27aug15:00Italienskt språkcafé

  28aug11:00Språkcafé

 • Lawes
  sörgården
  Evashembageri
  ssaff
 • Ciklid
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Gåiskor
 • Sparbanken
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
 • IBAB
  kropposjal
  Teknik & Design
  UpsideDown
  Gloriosa
  hund O mera
  Insikt
  PP mekanik
  rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Thells
  Radon
  Landins Blommor
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)