Sandby autoservice
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi

Kommun

Published on juli 21st, 2018 | by admin

0

Manga och superhjältar

Under två timmar på fredagsförmiddagen höll serietecknarna och illustratörerna Elise Rosberg och Diana Davidsson i en drop-in aktivitet med temat “manga och superhjältar” på Södra Sandbys bibliotek.

Klockan tio börjar de packa upp blyertspennor, ritpapper och instruktionsböcker i ett litet rum på biblioteket. Några barn ser förväntansfullt på. En börjar nyfiket bläddra i boken “Lär dig teckna manga!” som Elise Rosberg har varit med och skrivit.

Inte långt senare delar Elise ut papper och ställer sig vid en whiteboard. Hon talar om att vi ska lära oss hur man ritar ett typiskt manga-huvud. Manga är en serieform som kommer från Japan och som har stigit i popularitet de senaste åren. De stora ögonen och små näsorna är utmärkande för konsten.

Närmast Elise Rosberg sitter syskonen Ted och Vilma, 12 och 10 år gamla. De är uppmärksamma på Elises instruktioner och är noga med att få linjerna rätt. Båda tycker om att rita och är på aktiviteten för att vill lära sig mer om hur man tecknar manga.

Elise och Diana förklarar att det krävs flitig träning i många år för att bli riktigt bra, och idag fick några barn ta första steget!

 

Lov i Lund

I sommar har Lunds kommun gjort en storsatsning på sommarlovsaktiviteter för barn och unga. I hela kommunen arrangeras gratis aktiviteter och workshops så som cirkusskola, street art och parkour. Kalendern uppdateras hela sommaren för att barn och unga ska kunna påverka innehållet.

Här är kalendern: https://www.lund.se/uppleva–gora/ung-i-lund/lov-i-lund/#/

 

/Fanny Dellenbo


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug14:00- 18:00Swimrun

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • Evashembageri
  ssaff
  Woody Bygghandel
  sörgården
  Lawes
 • smakerosak
  Ciklid
  Apoteket
  Gåiskor
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
 • Björkelund
  Teknik & Design
  Tors Plåt
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
  JH Reklam
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • PP mekanik
  kropposjal
  Gardinateljen
  Centrumgrillen
  Radon
  Gloriosa
  Gröna Kiosken
  UpsideDown
  Thells
  Insikt
  IBAB
  rauk o reko
  Landins Blommor
  Arborist
  hund O mera
  Salongprofilen
 • Gilla oss gärna :)