ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA

Uncategorized

Published on april 25th, 2019 | by admin

0

Musikal Vinden

Teater Tryckets årliga musikal är här! I år möts publiken av en tankeväckande historia om allt mellan klimatångest och ensamhet, självkänsla och mysklubbar.

Manusidén är, som vanligt, från början Petra Kvists (som även har regisserat och komponerat musiken). I år ville hon belysa ämnet ensamhet och längtan efter gemenskap.

Skådespelarna har själva varit med och genom improvisation utvecklat historien. Om skådespeleriet berättar en i ensemblen: “Vi försöker hålla en naturlig ton i våra föreställningar utan att göra alltför överdrivna teater-gester”

Musikalen Vinden handlar om ett gäng kvinnor som bor i samma hyreshus. Till vardags lever de i vitt skilda världar, men alla tyngs av en känsla av ensamhet. En av dem, Anna, har bestämt sig för att bryta sin bubbla och gör ett försök att samla alla.

Berättelsen förs delvis framåt genom repliker, men i Vinden står musiken i centrum. I den nästan två timmar långa musikalen framförs hela 12 låtar, många i vacker stämsång.

Teater Trycket gör även premiär i sin nya lokal. Den ligger i ett gammalt garage i Byahuset. Skådespelarna berättar att de själva målat, inrett och fixat lokalen under vintern, ett omfattande arbete eftersom lokalen är stor och rymlig med plats för ungefär 100 gäster. På de mörkblå väggarna hänger broderier och ljuset är stämningsfullt.

Vinden är en historia full av oväntade händelser och vändningar, humor och glada toner. Det är en musikal för båda stora och små, gamla som unga.

Vill du köpa biljetter går det bra på deras hemsida: https://www.teatertrycket.se/about-me/
eller ringa på nummer: 0729-365635

/ Fanny Dellenbo

från vänster: Pär Hyberg,Petra Kvist, Helene Högström Salomonsson, Rebecca Wipp Ovin, Emelia Kourmuli,Britt Liljequist, Pernilla Thulin, Yvonne Ekelöf.

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • juli

  25jul13:30- 15:30Prova på basket

  25jul17:00- 21:00Sommarkvällar för ungdomar

  29julHeldagSommarhäng på Södra Sandby friluftsbad

  Visa fler event
 • ssaff
  Lawes
  Evashembageri
  sörgården
 • Ciklid
  Sprattelgubben
  smakerosak
  Gåiskor
  Nordsjö
 • JH Reklam
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
  Sparbanken
 • Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
  Lasses
 • Landins Blommor
  PP mekanik
  rauk o reko
  Insikt
  hund O mera
  Gloriosa
  IBAB
  Radon
  UpsideDown
  Thells
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
  Teknik & Design
  kropposjal
 • Gilla oss gärna :)