Skånska energi
folktandvården
Sandby autoservice
Skånska energi
folktandvården
Sandby autoservice

Uncategorized

Published on april 25th, 2019 | by admin

0

Musikal Vinden

Teater Tryckets årliga musikal är här! I år möts publiken av en tankeväckande historia om allt mellan klimatångest och ensamhet, självkänsla och mysklubbar.

Manusidén är, som vanligt, från början Petra Kvists (som även har regisserat och komponerat musiken). I år ville hon belysa ämnet ensamhet och längtan efter gemenskap.

Skådespelarna har själva varit med och genom improvisation utvecklat historien. Om skådespeleriet berättar en i ensemblen: “Vi försöker hålla en naturlig ton i våra föreställningar utan att göra alltför överdrivna teater-gester”

Musikalen Vinden handlar om ett gäng kvinnor som bor i samma hyreshus. Till vardags lever de i vitt skilda världar, men alla tyngs av en känsla av ensamhet. En av dem, Anna, har bestämt sig för att bryta sin bubbla och gör ett försök att samla alla.

Berättelsen förs delvis framåt genom repliker, men i Vinden står musiken i centrum. I den nästan två timmar långa musikalen framförs hela 12 låtar, många i vacker stämsång.

Teater Trycket gör även premiär i sin nya lokal. Den ligger i ett gammalt garage i Byahuset. Skådespelarna berättar att de själva målat, inrett och fixat lokalen under vintern, ett omfattande arbete eftersom lokalen är stor och rymlig med plats för ungefär 100 gäster. På de mörkblå väggarna hänger broderier och ljuset är stämningsfullt.

Vinden är en historia full av oväntade händelser och vändningar, humor och glada toner. Det är en musikal för båda stora och små, gamla som unga.

Vill du köpa biljetter går det bra på deras hemsida: https://www.teatertrycket.se/about-me/
eller ringa på nummer: 0729-365635

/ Fanny Dellenbo

från vänster: Pär Hyberg,Petra Kvist, Helene Högström Salomonsson, Rebecca Wipp Ovin, Emelia Kourmuli,Britt Liljequist, Pernilla Thulin, Yvonne Ekelöf.

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • november

  20nov10:00Föräldrafika

  20nov11:00Språkcafé

  20nov14:30- 17:30After föris

  Visa fler event
 • ICA
  ssaff
  Kompas
  Evashembageri
  Lawes
 • smakerosak
  Gåiskor
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
 • Radon
  Thells
  Gröna Kiosken
  Gloriosa
  kropposjal
  Landins Blommor
  IBAB
  rauk o reko
  Insikt
  Teknik & Design
  Gardinateljen
  UpsideDown
  PP mekanik
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)