ICA
Skånska energi
Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Sandby autoservice

Föreningar

Published on juni 11th, 2017 | by admin

0

Nattadoppet 2017

För femte året i rad samlades i fredags byns barn på Sandbybadet för att inviga det stundande sommarlovet – äntligen var det nämligen dags för det årliga Nattadoppet! Fram tills mörkrets inträde får alla barn i årskurs 4-9 under denna kväll lov att bada långt efter ordinarie stängningsdags, ett arrangemang av Fritids Sandby och Nattvandrarna.

Klockan åtta öppnar badet sina portar för första gången i år och barnen kommer cyklandes, ivriga och förväntansfulla. Jag känner igen det så väl; som uppvuxen i Sandby har jag många svårslagna sommarminnen från dagarna, och kvällarna, på badet. Det är en, hitintills, fin kväll och i takt med att den stora bassängen fylls går solen långsamt ner. Vid bassängens kant finns det, som alltid på Nattadoppet, en stor, uppblåsbar vattenrutschkana. Som vi både kan märka och förstå är det en mycket populär attraktion – det står ständigt en liten klunga barn och köar nedanför klätterväggen man tar sig upp i.

Vid ingången står Nattvandrarna. Här bjuder de alla besökare, både barn och vuxna, på korv, saft, kaffe och kakor. Det är som nämnt dem, tillsammans med Fritids Sandby, som anordnar kvällen. Jag pratar med Irene Persson och Petra Almboldt som är två av de drygt 35 vuxna som är engagerade i den ideella verksamheten. De berättar att de lägger stor vikt vid kontakten med Fritids Sandby, men även andra ungdomsverksamheter i byn. Detta för att i så stor mån som möjligt kunna utbyta information ur ett ungdomsperspektiv och på så sätt möta och förbättra förutsättningarna för byns unga så mycket som möjligt. Att även kunna anordna arrangemang tillsammans, likt Nattadoppet, tycker de är jättekul.

För dig som inte vet vilka nattvandrarna är så utgörs de av en grupp vuxna som kort och gott finns till för att skapa en bättre och tryggare miljö för ungdomarna i byn. Framförallt ser vi dem om helgerna då de, med sina karaktäristiska röda jackor, synligt går runt i byn och finns till för de ungdomar som vistas ute – vad det än kan tänkas vara. Irene och Petra berättar att de alltid tar emot nya medlemmar med glädje och berättar att det är allt från nyinflyttade som vill lära känna byn och byborna till engagerade ungdomsföräldrar som söker sig till deras verksamhet. Alla har dem i alla fall ett stort hjärta gemensamt, vilket både byns unga och vuxna är väldigt tacksamma för.

När jag lämnar badet är himlen fortfarande ljus. Huruvida åskan och regnet som bra mycket senare kom att inta kvällen hann förstöra den somriga stämningen på badet eller ej vet jag fortfarande inte – men jag har svårt att tro det. Förhoppningsvis fick barnen istället en härlig inledning på det stundande, välbehövliga sommarlovet och de mängder av dagar och kvällar på badet som väntar. Imorgon, måndagen den 12 juni, slår det nämligen upp portarna för säsongen!

Vill du läsa mer om Nattvandrarna eller kanske till och med funderar på att själv gå med? I så fall hittar du all information du kan tänkas behöva HÄR!

/Emmy Odeskog

 

Alla våra fina företag som var med och sponsrade:

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  13decHeldagLucia med Södra Sandby församling

  16decHeldag3:e advent med Södra Sandby församling

  23dec10:004:e advent med Södra Sandby församling

  Visa fler event
 • Lawes
  sörgården
  ssaff
  Evashembageri
 • Sprattelgubben
  Nordsjö
  sprifarbiken
  Ciklid
  smakerosak
  Apoteket
  Gåiskor
 • Björkelund
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
  Sparbanken
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
 • KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Lasses
  Hund
 • IBAB
  Thells
  Gröna Kiosken
  Radon
  Insikt
  hund O mera
  UpsideDown
  Gloriosa
  kropposjal
  rauk o reko
  PP mekanik
  Landins Blommor
  Gardinateljen
  Teknik & Design
 • Gilla oss gärna :)