Lawes
folktandvården
Sandby autoservice
Sandby autoservice
folktandvården
Lawes

Företag

Published on oktober 3rd, 2019 | by admin

0

Ny cider från PAX

Det puttrar på gott i Pax brygghus i den lilla byn Flyinge. Det gör det, för där finns nämligen öl-eldsjälarna Calle och Marika! De hittade turligt nog in till ölets förlovade land när de förstod hur god öl verkligen kan smaka. Det skedde när de själva började experimentera med ölbryggning. Och det kan vi så klart vara tacksamma över så att vi idag kan få njuta av deras godsaker!

De startade 2015 Pax Brygghus, namngivet efter katten Pax så klart. Pax öl finns nu på flera systembolag, restauranger och butiker. Till och med ett systembolag i Stockholm har dem i sortimentet. Kul att även huvudstaden kan få lov att njuta av skånska läckerheter!

När jag besöker dem så står Jens och blandar till en sprillans ny IPA till Great Swedish Beer Festival. Det är rent hantverk så det gäller att ha full koll på temperatur och allt annat som gör en öl god. Med i gänget finns även Nikar som är praktikant från bryggarutbildningen ifrån Kristianstad.

Man testar och gör många olika typer av förutom det standardsortiment som finns på Systembolaget. Papa don’t Peach är tex en kul namngiven öl som är skapad speciellt för mer kvinnliga smaker och är en suröl med persika. Calle som gillar att göra olika sorter visar även en mjöd som är gjord på vatten och honung. Verkligen kul jobb! 

Just nu är det flera kul saker på gång! Deras första Cider kommer imorgon fredag! Då har man bryggt fram en sats som kommer att serveras på Puben! Vill ni vara säkra på både mat och ett glas av deras cider så glöm inte att boka. Se mer info HÄR

Fler spännande saker är på gång… för vad säger ni om att destillera en öl? Ett samarbete med Skånska Spritfabriken som vi lär få anledning att skriva om här lite senare 😉

I brygghuset finns det så klart även en egen pub som drar många besökare. Till och med besökare som cyklar från grannbyn! Så ta gärna tillfället imorgon att prova bygdens nya cider!

/ Jan Malmgren

Marika, Calle, Jens och Nikar!

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • februari

  18feb09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  18feb10:00Sportlovsfilm

  18feb10:00- 15:00Sportlovskul i Killebäckshallen

  Visa fler event
 • ICA
  Evashembageri
  ssaff
  Kompas
 • Ciklid
  smakerosak
  Sprattelgubben
  Nordsjö
  Gåiskor
 • Södra Sandby församling
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  Hund
  Lasses
  Qvists Glasmästeri
 • Insikt
  Radon
  rauk o reko
  Gloriosa
  PP mekanik
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Thells
  IBAB
  Gardinateljen
  Teknik & Design
  kropposjal
  hund O mera
  Landins Blommor
 • Gilla oss gärna :)