Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Företag

Published on oktober 28th, 2017 | by admin

0

PoG’s Jubileumsfest

PoG har firat de senaste dagarna att de funnits i 10 år i Sjöbo. I samtliga butiker där av även i Södra Sandby har jubileumsfesten pågått från den 26-28 oktober. Bland annat har det varit upp till 20% på Kährs golvsortiment och 20% på Starkas sortiment. Firandet har även haft ett kampanjtorg där det i torsdags började med 25 % rabatt. Efter att dagarna gick blev det mer och mer rabatt varpå fredagen erbjöd 50% och lördagen hela 75%.

Under Lördagen den 28 oktober mellan 9-13 fanns det även möjlighet till ansiktsmålning utfört av företaget Artmagine i Södra Sandby. Artmagine är ett företag som åker ut till företag och event och erbjuder ansiktsmålning, glitter tatueringar, ballongfigurer och ballongdekorationer. Det var därför ett antal barn som sprang runt i butiken med fina färgglada ansikte. Det bjöds även på kanelbullar, kaffe samt saft och såklart godis och ballonger till alla barn. Under jubileumsfirande fanns även chansen att tävla och vinna en resväska fylld med produkter till ett värde av 7500kr.

I Södra Sandbys butik uppmärksammades också oktober månad som rosa månaden och hade därför en hel rosa vägg. Det erbjuds även 30% på hela Beckers sortiment.

PoG har hela 6 anläggningar i Skåne och Woody Bygghandel har över 90 bygganläggningar i hela Sverige. Alla butikerna har ett starkt gemensamt kundlöfte: att få ditt bygge att snurra. Det har gått mer än 110 år sedan den första bygghandeln startade i Södra Sandby och idag är verksamheten ett av de största företagen i byn. Företaget är ett familjeföretag och den personliga omsorgen är viktig. Företagets mål är att försöka få kunden att känna sig speciell när man besöker butikerna. Familjekänslan är helt enkelt inbyggt i varumärket. Vd Karl Gustafsson är den tredje generationen som driver företaget vidare. Som 10 åring brukade han spendera sommarlovet med att måla planket runt varulagret med den enkla anledningen till att hans föräldrar alltid arbetade. För honom återstår det och se ifall hans söner gör om den bravaden. Men för Karl Gustafsson är det även viktigt at ta semester och ladda batterierna tillsammans med familjen.

Namnet PoG kommer från Carl Persson och hans svåger Gunnar Gustafsson som tog över virkes och bygghandeln 1932 och ändrade namnet till Persson & Gustafsson. Efter 20 års samarbete löstes Persson ut av Gustafsson och bildade samma år aktiebolaget Persson & Gustafsson. Företaget fortsatte att växa och 1974 övertar Bertil Gustafsson som är son till Gunnar Gustafsson förtaget. År 1987 lägger Bertil ner spannmålshanteringen och företaget expanderar radikalt som en renodlad bygghandel. Nu tillhör PoG Woody Bygghandel bygghandels kedjan Woody Bygghandel som ägs av lokala entreprenörer från norr till söder.

Det finns ett museum som skapades 1987 och där finns en samling av de verksamheter som de haft och har idag. Du hittar tex gamla handverktyg, kol-vedmått från förr och mycket annat. De tar gärna emot besökare men du måste boka en tid först. Kontakt är Bertil Gustafsson; tel. 070-625 80 75 eller BERTIL.GUSTAFSSON@POG.SE.

/Alice Petersson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  24jan13:00- 14:00Språkcafé

  25jan09:30Filmvisning

  25jan12:30- 13:30Linners Mat - Träffpunkten

  Visa fler event
 • Lawes
  Evashembageri
  ssaff
  sörgården
  Woody Bygghandel
 • Nordsjö
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  Ciklid
  Gåiskor
  Ryttare & häst
  smakerosak
 • Tors Plåt
  Björkelund
  JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Teknik & Design
  Sparbanken
 • Lasses
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
  Hund
 • rauk o reko
  Gröna Kiosken
  Landins Blommor
  PP mekanik
  Salongprofilen
  IBAB
  Gardinateljen
  Gloriosa
  Radon
  Arborist
  UpsideDown
  Insikt
  kropposjal
  Thells
  Centrumgrillen
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)