Skånska energi
ICA
Sandby autoservice
ICA
Sandby autoservice
Skånska energi

Föreningar

Published on januari 20th, 2018 | by admin

0

Romelecupen 2018: Södra Sandby vs Veberöd

Det är första dagen på Romelcupens fyra veckor långa spelturné. Matcherna äger rum från lördagsmorgon till söndagskväll och försätter hela idrottshallen i sportslig extas. I hörnan av en tom korridor står två besökare och passar en mindre boll. Några föräldrar har slagit sig ner i fåtöljerna inne på Fritids och kollar på skidåkning medan godisförsäljning sker en bit därifrån. Det är precis som det brukar vara!

Ute på läktaren är det lika livligt och spänt som det är bortom spelplanen. Föräldrar och nära och kära som hejar på, samt andra lag som slagit sig ner i pausen för att fylla på med energi och heja fram dem andra. När vi anländer är det slutminuterna på matchen innan den vi själva väntar på, nämligen den där Veberöds AIF Svart möter Södra Sandby IF. Medan klockan fortsätter att ticka ner, tycks det som att det blir allt trängre uppe på läktaren. Andra lag har tagit sig ner på främre parkett för att heja och längs med sidorna står där lokala ungdomar, ivriga att heja fram sina jämnåriga kamrater med hejarramsor.  Att Södra Sandby inte är på hemmaplan tycks inte komma åt dem. Direkt när de kommer ut på planen, minuter innan matchen ska dra igång, samlas dem i en enda stor klunga och yttrar några sista ord innan det är dags. Bara en liten stund in i matchen förstår vi att det kommer vara en jämn sådan. Bollen har inte funnit ett solklart hem på ena planhalvan utan ser ut att snabbt ändra kurs. Först blir Veberöd att sätta bollen i nätet. Amanda Larsen rullar bollen precis förbi målvaktens hand och sätter den i vänster hörn. Det tjoas och Södra Sandby tycks tagga till, för bara några minuter senare och då halvvägs in i matchen, gör Clara Åström mål och jämnar ut Veberöds övertag. Nu är det extra spänt. Ska det förbli oavgjort eller kommer någon att knipa till sig en vinst? Jodå, med bara två minuter kvar på klockan jublas det igen. Ella Ingesson har gjort mål för Veberöd, vilket också blir matchens sista mål och ger dem en vinst på 2-1. Efter glada kramar försvinner Veberöds spelare snabbt iväg för att själva hitta en plats på läktaren och äta lite mat innan nästa match. Södra Sandbys lag lyckas vi dock få tag på. De ser nöjda ut och ställer leendes upp på en gruppbild. Tränaren berömmer dem för en bra spelad match och vi kan inte annat än att hålla med.

Mycket bra spelat ifrån båda lagen idag och även de andra klubbar som ställer upp i årets cup! Missade du dagens matcher så misströsta ej, du har en ny chans imorgon och helgerna efter det! Du kan lätt sticka in huvudet någon gång under helgdagarna och ta del av matcherna. Vill du planera din tid och se en speciell match? Klicka här och du kan följa dina favoritlag och grupper under de dagar som passar dig bäst!

/Linn Malmgren

 

länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • mars

  22mar - 24HeldagÖppet hus med Upside Down

  23mar15:00Musikcafé

  26mar10:00Filmvisning för barn

  Visa fler event
 • sörgården
  ssaff
  Evashembageri
  Lawes
 • Sprattelgubben
  Gåiskor
  Apoteket
  smakerosak
  Ciklid
  Nordsjö
 • Björkelund
  Södra Sandby församling
  JH Reklam
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Sparbanken
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
  Lasses
 • UpsideDown
  Gröna Kiosken
  Insikt
  Landins Blommor
  Teknik & Design
  rauk o reko
  Gardinateljen
  IBAB
  kropposjal
  Gloriosa
  Thells
  Radon
  PP mekanik
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)