folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes
folktandvården

Skolan

Published on december 13th, 2019 | by admin

0

Sandbys Luciashow

Man måste ha övat jättemycket för oj vilken bra Luciashow som det bjöds på i Killebäcksskolans matsal!

För att börja lite från början så startade allt för snart 20 år sen som en luciakväll som även hjälper ungdomar i Gambia. KultoKrock engagerar ungdomar i byn som bakar bullar och till och med är med och besöker hur hjälpen kommer fram på plats. På plats denna kväll är Jon Vendelbo, Christoffer Holmgren och Jan Engström som ideellt engagerar sig i detta i samarbeten med Fritid Sandby och skolan. Lotter säljs, bullar bakas och auktion hålls. Allt för att skapa pengar till projektet. Läs mer om projektet HÄR

Nytt för kvällen är att man även bjudit in Fryshuset och Pär som är byns ICA-handlare för att berätta om det lokala projektet mot droger. Projektet handlar om att utbilda personal i hur man kan bemöta problemen men också att alla är värda en andra chans. Fryshuset som arbetar med musik, dans, idrott… ja allt inom ungdomskultur. Inspirerande vad man kan göra i samarbeten!

Under tiden som Luciatåget sjunger upp sig, så bjuder Jan på dans från 70-talet i takt med musikläraren Chrisoffers beatbox. Jubel!!

Och så är det äntligen dags… salen tystnar när Lucia tågar in med cirka 50 ungdomar sjungande Sankta Lucia. Fint klädda och med levande ljus, bjuds det på finstämning. Det strålar en stjärna, O helga natt, Natten går tunga fjät… sångerna avlöser varandra och till med ”Staffan var en stalledräng” återges i rockig fart och man har verkligen lagt ner mycket arbete på att arrangera musiken. Många imponerande solon framfördes av dessa väldigt duktiga sjungande ungdomar. Lucia är verkligen en härlig tid, där ljus och värme sprids i vårt nordiska mörker.

Stort tack för en trevlig kväll!

/ Jan Malmgren

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  29jan18:00- 19:15Föreläsning – Träning vid diabetes typ II!

  30jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  30jan14:00Torsdagscafé

  Visa fler event
 • Evashembageri
  Kompas
  ICA
  ssaff
 • smakerosak
  Ciklid
  Nordsjö
  Sprattelgubben
  Gåiskor
 • Tors Plåt
  JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
 • Qvists Glasmästeri
  Hund
  Lasses
  KB Bilservice
 • Gloriosa
  rauk o reko
  Teknik & Design
  Radon
  Gröna Kiosken
  Thells
  UpsideDown
  IBAB
  kropposjal
  Landins Blommor
  PP mekanik
  hund O mera
  Gardinateljen
  Insikt
 • Gilla oss gärna :)