folktandvården
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice
Lawes
folktandvården

Föreningar

Published on februari 17th, 2020 | by admin

0

Schack-kul på Biblioteket

Det lilla rummet intill biblioteket är fullt med barn, trots det är det alldeles knäpptyst. Med koncentrerade miner stirrar de ner på schackbrädet framför sig. Vissa av de elva barnen har spelat många gånger innan, andra testar för första gången. Det är den lokala schackklubben SK Sandlöparen som håller i en öppen aktivitet, både för medlemmar och nyfikna.

Det som är så bra med schack är att alla åldrar kan spela” säger en av ledarna och grundare av klubben, Claes Jönsson. Han poängterar även att schack är spännande  eftersom fysiska förmågor inte spelar någon roll, en ung kan vinna mot en äldre. Genom att spela schack övar barnen sin förmåga att koncentrera sig vilket gör att de presterar bättre i skolan. “Det är bra på många sätt, förutom att det är roligt” Säger Claes. 

Ulla-Gerd har kommit till biblioteket tillsammans med hennes barnbarn. Ulla-Gerd berättar att de spelat innan och det syns när barnen självsäkert flyttar pjäserna. Claes berättar att de spelar ett av många “minispel” som går lite snabbare att avgöra. De andra barnen är i olika åldrar, allt från sju till tolv.

SK Sandlöparen är en klubb som grundades för 4 år sedan. De har träningar två gånger i veckan i Byskolans matsal och både nybörjare och erfarna är välkomna. Ibland är barnen med i tävlingar, klubben kommit långt i både DM och SM och många talanger har uppenbarats. “Medlemmarna kommer och går” säger Claes och fortsätter “Vi vill jättegärna att fler folk kommer och spelar”.

Är man nyfiken kan man kolla in deras hemsida: http://www.sksandloparen.se/

/Fanny Dellenbo och Elsa Arph


länsf
test


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • april

  8apr11:00- 12:00Språkcafé

  10apr14:30- 17:30After föris

  13apr09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  Visa fler event
 • ssaff
  Kompas
  ICA
  Evashembageri
 • smakerosak
  Sprattelgubben
  Ciklid
  Nordsjö
  Gåiskor
 • JH Reklam
  Tors Plåt
  Länsförsäkringar
  Södra Sandby församling
 • Lasses
  Qvists Glasmästeri
  Hund
  KB Bilservice
 • Landins Blommor
  UpsideDown
  Insikt
  Radon
  IBAB
  kropposjal
  Gloriosa
  PP mekanik
  Thells
  hund O mera
  Teknik & Design
  rauk o reko
  Gardinateljen
  Gröna Kiosken
 • Gilla oss gärna :)