Sandby autoservice
ICA
Skånska energi
Skånska energi
ICA
Sandby autoservice

Kommun

Published on juli 15th, 2017 | by admin

0

”Sim-verkstad” på Sandbybadet

Under veckan har Emelie Löthman, som under somrarna undervisar i nybörjarsimning på badet, hållit i en så kallad ”Sim-verkstad”. Sim-verkstaden är ett initiativ taget av Fritids Sandby som går ut på att ge såväl stora som små en enkel och kostnadsfri möjlighet att utveckla sin simning utifrån den egna nivån och viljan. Emelie hakade direkt på idén. Hon förklarar att det finns ett behov av möjlighet till fortsättning och vidareutveckling, i synnerhet då den simskola som kommunen erbjuder för många unga inte riktigt räcker till för att man ska känna sig helt trygg i vattnet. Men möjligheten till simträning med simtränare kan även komma väl till pass i högre åldrar. För de som inte intresserade sig så mycket för simning eller gick i simskola som unga kan det vara en kul och enkel möjlighet att förbättra den viktiga färdigheten en aning även i vuxenålder. Eller kanske funderar man på att börja simma, men hade velat testa på först? Eller kanske tycker man helt enkelt att simning är väldigt kul! Simning kan, med andra ord, vara rolig och nyttig för alla vilket vi kunde se i det breda ålderspannet som banorna rymde under veckans sim-verkstäder.

Sim-verkstaden är helt kostnadsfri och öppen för alla intresserade att prova på. Under hela tiden finns Emelie i bassängen för att stötta, visa och peppa deltagarna. Hon berättar att hon försöker möta alla individuellt och ge dem instruktioner och råd efter deras specifika förmåga. Jag sitter vid bassängkanten och lyssnar till hur hon koncentrerat och inspirerande berättar för en av de yngre tjejerna hur man ska känna och följa vattnets rörelser med hela kroppen. Många vill lära sig att crawla, ett snabbt och smidigt simsätt som man dessvärre sällan lär sig i skolan och grundläggande simskolorna – i synnerhet inte förr i tiden. Emelie hjälper, utöver crawlen, även till med tävlingsryggsim, bröstsim och fjärilssim.

 

Redan nu på tisdag (18/7) från klockan 16.00 till 18.30 är det dags för ytterligare en sim-verkstad med Emelie på Sandbybadet. Som sagt är det alltså helt kostnadsfritt för alla som vill prova på och ingen föranmälan krävs – det är bara att dropa in

/ Emelie Odeskog


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • augusti

  25aug - 26aug 2519:00aug 26Grisfest

 • Evashembageri
  sörgården
  Woody Bygghandel
  ssaff
  Lawes
 • Gåiskor
  Ciklid
  Sprattelgubben
  sprifarbiken
  smakerosak
  Nordsjö
  Apoteket
 • JH Reklam
  Södra Sandby församling
  Björkelund
  Tors Plåt
  Sparbanken
  Teknik & Design
 • Lasses
  Hund
  KB Bilservice
  Qvists Glasmästeri
 • Centrumgrillen
  Arborist
  PP mekanik
  IBAB
  hund O mera
  rauk o reko
  Salongprofilen
  Radon
  Landins Blommor
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  kropposjal
  Gardinateljen
  Insikt
  Thells
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)